Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 20:53

Ένα τέλειο μέρος για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 6:42:42 μμ

Είναι το σημείο συνάντησης και ένα μέρος με πολλές αναμνήσεις στην Θεσσαλονίκη.

Πόσες μα πόσες φορές όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουν έχεις δώσει ραντεβού στις Ομπρέλες; Αμέτρητες. Κλασικό σημείο συνάντησης της συμπρωτεύουσας και κλασικό σημείο για ραντεβουδάκια. Πριν σου πω και άλλα για τα αγάλματα, δεν φαντάζεσαι τι θαύμα μπορείς να κάνεις με το κρεμμύδι που έχεις σπίτι σου.

Ποιος είναι ο δημιουργός του γλυπτού με τις ομπρέλες;

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1997, χρονιά κατά την οποία η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ενώ τα τελευταία χρόνια είναι κοντά στον Λευκό Πύργο.
Οι «Ομπρέλες» είναι σήμα κατατεθέν της παραλίας της Θεσσαλονίκης και ανήκουν στον Ζογγολόπουλο. Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος ήταν Έλληνας καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς του ’30, με σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο.

Δείτε φωτογραφίες


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 
Νέα απο Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

facebook eviainstagram newse, evia, eidiseistwitter, evia, eidiseislinked in newsepinterest newse, evia, eidiseisyoutube, evia, newse.gr,eidiseisrss, evia, newse.gr,eidiseis, nea evia, evia nea tora

Copyright ©2020 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]