Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Δείτε γιατί λαχτάρησαν οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Σοκαρισμένη η κοινωνία της Χαλκίδας από την είδηση πως δύο άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Η είδηση αποκαλύφθηκε χθες (31/3) το μεσημέρι.

Πρόκειται για άτομα που φιλοξενούνται στο hotspot της Ριτσώνας. Όλα ξεκίνησαν όταν η ασθενής που είναι έγκυος, πήγε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ύστερα από τεστ που της υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον Κορονοϊό.

Η λαχτάρα ήταν μεγάλη και για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Τα δείγματα που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ βγήκαν αρνητικά και έτσι έληξε ο συναγερμός για το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας σήμερα 1/4 το μεσημέρι.

Κορονοϊός Ελλάδα: Θετικός και ο άντρας της

Ομοίως και το τεστ που έγινε στον άνδρα της, ήταν επίσης θετικό.

Η αναστάτωση στο συγκεκριμένο hot spot είναι πολύ μεγάλη, καθώς εκεί συνωστίζονται 2.800 άτομα με συνθήκες που δεν είναι και οι καταλληλότερες για τη μη μετάδοση ενός τόσου μολυσματικού ιού.

Διαβάστε ακόμη νέα για τον Κορονοϊός και Ελλάδα

Μητέρα και βρέφος από την Στερεά Ελλάδα κόλλησαν κορωνοϊό

Δες τι έκαναν σε παιδικές χαρές στη Χαλκίδα για τον κορωνοϊό!

Κορονοϊός Ελλάδα: Ποια είναι τα συμπτώματα; Πώς μεταδίδεται;

Την ίδια ώρα, αλλάζει άρδην η καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων του ιού. Διαβάστε τα συμπτώματα που βρήκαμε στο newsbomb.gr.

1. Ποιος είναι ο νέος ιός;

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κορονοϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.

2. Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού;

Οι ασθενείς έχουν πυρετό και βήχα, ενώ μερικοί έχουν και δύσπνοια. Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

3. Πώς γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία του;
Οι κινεζικές αρχές έχουν κάνει την αλληλούχιση (αποκωδικοποίηση) του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού και έχουν μοιραστεί την πληροφορία, επιτρέποντας έτσι σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο να μελετήσουν τον ιό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αντιικές θεραπείες για τη λοίμωξη, συνεπώς οι ασθενείς λαμβάνουν φαρμακευτική θεραπεία απλώς για τα συμπτώματα τους και θα ανακάμψουν μόνοι τους μετά από ένα διάστημα. Η ανάπαυση και η λήψη πολλών υγρών βοηθούν στην αντιμετώπιση της λοίμωξης. Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο για το νέο κορονοϊό, αλλά ήδη ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας του.

Διαβάστε ακόμα