Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Πλημμύρες Εύβοια: Έφυγαν οι κάτοικοι από το χωριό Πήλι

Πήλι Εύβοια: Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η κακοκαιρία και στο Πήλι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Η συνεχόμενη και έντονη βροχόπτωση έχει κατεβάσει τόνους νερού από τα βουνά μέσα στο χωριό.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου αποφάσισαν να εκκενώσουν σπίτια του χωριού Πήλι στην Εύβοια, για να προλάβουν τα χειρότερα.

Εκτός από τα πλημμυρικά φαινόμενα, υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων και γι’ αυτό το λόγο εκκενώνουν σπίτια του χωριού Πήλι στην Εύβοια.

Μεγάλη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Στερεά Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές του νομού, ιδιαίτερα στους Δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, όπου ολόκληροι δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιόνια τώρα στη Στερεά Ελλάδα: Δείτε που είδαν άσπρη μέρα

Φοβούνται τους “ξένους” στα χωριά – Δείτε τον λόγο

Αυτή την τούρτα στην Εύβοια δεν την έχεις ξαναδεί ποτέ σου!

Στην περιοχή Πήλι στην Εύβοια, η βροχή συνεχίζεται και έχει δημιουργήσει προβλήματα μιας και το νερό έφθασε περίπου στα 40 εκατοστά. Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από την πρώτη στιγμή με περισσότερα από 45 μηχανήματα έργου υποστηρίζοντας το πολύτιμο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των ανθρώπων βέβαια του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τις επόμενες ώρες. Τις πληγές μας που είναι αρκετές, θα τις μετρήσουμε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τις θεραπεύσουμε.”

Δείτε τις φωτογραφίες από τις πλημμύρες στην Εύβοια:

Καιρός τώρα: Πλημμύρισε η Μουρτερή (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)
Πλημμύρες Εύβοια: Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Καιρός τώρα
Πλημμύρες Εύβοια: Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Καιρός σήμερα: Πολύ η βροχή και στην Βοιωτία

Στη Βοιωτία χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου. Μηχανήματα της Περιφέρειας από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε διάφορα επικίνδυνα σημεία μέσα στην Κωπαΐδα για να διευκολύνουν την έξοδο στα νερά. Παράλληλα παρεμβάσεις με μηχανήματα χρειάστηκαν και στο δρόμο Θηβών Λιβαδείας καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα απειλούσαν ακόμη και την συνέχιση της συγκοινωνίας.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Σε σχέση με την μακροπρόθεσμη τάση, τίποτα το ανησυχητικό δεν υπάρχει στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με το dokari.gr, θα υπάρχει μόνο η παραδοσιακή συννεφιά της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία με τα σημερινά δεδομένα δείχνει να είναι και βροχερή για αρκετές περιοχές.

Σαφέστατη όμως θα είναι η βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα θα έχει ήλιο.

Διαβάστε ακόμα