Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ;

Την Δευτέρα ανοίγουν και άλλα καταστήματα. Θα πρέπει να σας πούμε ότι τα πρώτα καταστήματα άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα.

Η ερώτηση πολλών είναι πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Η απάντηση τελικά είναι απλή μιας και μετά από απουσία πολλών ημερών, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανοίγουν.

Οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των καταστημάτων τα οποία ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για να μειωθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις αυτές είναι και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Η λειτουργία τους θα συνεχίσει κανονικά. Θα κλείνουν όταν υπάρχουν αργίες. Παρακάτω θα δείτε ποιες αργίες έχουν μείνει για το έτος 2020.

Αυτοί είναι οι κανόνες λειτουργίας για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Για τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών ισχύει ό,τι και για τα λιανικού εμπορίου σε ό,τι αφορά τα επιτρεπόμενα άτομα.

Ειδικότερα, σε καταστήματα έως 20 τ.μ. θα μπορούν να εισέλθουν μέχρι τέσσερα άτομα, σε καταστήματα από 20 έως 100 τ.μ. θα μπορούν να βρίσκονται τέσσερα άτομα συν ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ σε καταστήματα άνω των 100 τ.μ. θα μπορούν να εισέλθουν 12 άτομα συν ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300 τ.μ. και διαθέτει περισσότερους από έναν ορόφους, ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως ένα άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η λειτουργία τους μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες.

Τέλος, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας, τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Αναλυτικά, οι αργίες για το 2020 είναι οι εξής:

Δείτε ποιες αργίες έρχονται και πότε πέφτουν σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020, Σάββατο
28η Οκτωβρίου 2020, Τετάρτη
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή
Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.