Κάψιμο ξερών χόρτων 2023: Μέχρι πότε καίμε κλαδιά;

καψιμο ξερων χορτων

Κάθε χρόνο ισχύει η αντιπυρική περίοδος ενώ παράλληλα δεν επιτρέπεται το κάψιμο ξερών χόρτων. Ποια είναι η ημερομηνία που ισχύει αυτός ο περιορισμός στο πότε καίμε κλαδιά;

Κάθε χρόνο, πριν από το καλοκαίρι, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που είναι διαφορετική από το κάψιμο ξερών χόρτων και των κλαδιών. Δείτε ποια είναι η διαφορά και ποια χρονική περίοδος ισχύουν.

Σκοπός της αντιπυρικής περιόδου είναι να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών. Το δάσος αποτελεί φυσική κληρονομιά, αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο μας, στο πέρασμα των αιώνων και πρέπει να το σώσουμε απαγορεύοντας έτσι το κάψιμο ξερών χόρτων.

Μέχρι πότε καίμε κλαδιά;

Από την 1η Μαΐου κάθε έτους ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου. Η αντιπυρική περίοδος 2023 ξεκινά από την Πρωτομαγιά και σταματά την 31 Οκτωβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το κάψιμο ξερών χόρτων ή κλαδιών δηλαδή άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και η καύση των αγρών καθόλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου (σ.σ. Μάιος – Οκτώβριος).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλο είναι η αντιπυρική περίοδος και άλλο η απαγόρευση για το κάψιμο ξερών χόρτων. Το κάψιμο ξερών χόρτων είναι διαφορετικό από νομό σε νομό και καλό είναι να υπάρχει κάποια επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κάψιμο ξερών χόρτων μπορεί να απαγορευθεί και έναν μήνα νωρίτερα από τις αρχές.