Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Έκανε σεισμό με επίκεντρο την Χαλκίδα

Ειδικότερα, ο σεισμός στη Χαλκίδα, ήταν 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Έγινε αισθητός ο σεισμός στη Χαλκίδα λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29/3/2020. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λόγω του μικρού εστιακού βάθους, που εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

Χρηστικές πληροφορίες που σώζουν ζωές όταν έρθει σεισμός στη Χαλκίδα.

Πτώση, κάλυψη και κρατιέμαι γερά! Θα πρέπει να δείτε τις συμβουλές που βρήκαμε στο newsbomb.gr.

Ελαχιστοποιήστε τις κινήσεις σας σε λίγα βήματα προς το κοντινότερο ασφαλές μέρος και αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, μείνετε εκεί μέχρι να σταματήσει η δόνηση και είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλής η έξοδός σας.

ΠΕΣΤΕ στο έδαφος. ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ κάτω από ένα γερό τραπέζι ή άλλο έπιπλο. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Αν δεν υπάρχει τραπέζι ή γραφείο κοντά σας, καλύψτε το πρόσωπο και το κεφάλι σας με τα χέρια σας και κουρνιάστε σε μια γωνία εσωτερικά του κτιρίου
Μείνετε μακρυά από γυαλιά, παράθυρα, εξωτερικές πόρτες, τοίχους, και από οτιδήποτε που θα μπορούσε να πέσει, όπως π.χ. φωτιστικά και έπιπλα
Μείνετε στο κρεβάτι, αν είστε εκεί όταν συμβεί σεισμός.

Περιμένετε και προστατέψτε το κεφάλι σας με ένα μαξιλάρι εκτός και αν είστε κάτω από βαρύ φωτιστικό που θα μπορούσε να πέσει. Στην περίπτωση αυτή, μεταβείτε στο πλησιέστερο ασφαλές μέρος.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι τα κρούσματα του Κορωνοϊού στην Εύβοια.

Μη χρησιμοποιείτε πόρτες, εκτός αν ξέρετε ότι στηρίζονται επαρκώς και είναι κοντά σας. Πολλές πόρτες στον εσωτερικό χώρο είναι ελαφριές κατασκευές και δεν προσφέρουν προστασία.

Μείνετε μέσα μέχρι να σταματήσει η δόνηση και μέχρι να είναι ασφαλές να πάτε έξω. Μην προσπαθήσετε να βγείτε από το κτίριο κατά τη διάρκεια της δόνησης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι στο εσωτερικό των κτιρίων προσπαθούν να μετακινηθούν σε διαφορετική θέση μέσα στο κτίριο ή προσπαθούν να φύγουν εκτός.

Διαβάστε ακόμα