Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ο τρομακτικός έμπορος που είχε γίνει φόβος και τρόμος των ηλικιωμένων

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Διαβάστε ακόμα

Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης το 2021;

Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης και τι θα...

Πότε τελειώνει η σειρά “Έλα στην θέση μου”;

Μια υπέροχη σειρά που μας κρατούσε συντροφιά όλα τα...

Αγγελική: Κάθε πότε παίζει στον ALPHA;

Μια καταπληκτική σειρά που μας καθηλώνει στην τηλεόραση του...

Πότε ανοίγουν οι εμποροπανηγύρεις το 2021;

Ξεκίνησαν υπό προϋποθέσεις. Έχουν ξεκινήσει ξανά οι εμποροπανηγύρεις του...

Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος 2021;

Επιτέλους ήρθε του Αγίου Πνεύματος 2021. Όπως επισημαίνεται σε...

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στον δράστη.

Ο τρομακτικός έμπορος ήταν η αιτία να κάνει πολλούς ηλικιωμένους να χάσουν τα χρήματα τους. Τα θύματα του ήταν οι κάτοικοι χωριών μεγάλης ηλικίας. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο αστυνομικό δελτίο, τους πλησίαζε για να τους πουλήσει φρούτα και λαχανικά. Τους έπιανε την κουβέντα και με κόλπο κατάφερνε να τους πάρει τις συντάξεις του.

Ο τρομακτικός έμπορος με τους τρόπους

Στην πρώτη περίπτωση βρήκε τον ηλικιωμένο σε χωριό της Εύβοιας και μάλιστα έξω από σούπερ μάρκετ. Αφού του έπιασε την κουβέντα κατάφερε να του πάρει το πορτοφόλι από την τσέπη του. Το θύμα έζησε τον εφιάλτη μιας και στο πορτοφόλι υπήρχαν χρήματα αλλά και χρήσιμα έγγραφα.

Όταν αργότερα κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα κλοπής, ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την αστυνομία. Η κλοπή αυτή διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Ο τρομακτικός έμπορος μπήκε και σε σπίτι

Λίγες μήνες μετά, δεν έμεινε μόνο σε μία κλοπή αλλά κατάφερε να μπει και σε σπίτι ηλικιωμένης στο ίδιο χωριό. Πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019, πάλι προσποιούμενος των έμπορο, βρέθηκε έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης. Πήγε έξω από το σπίτι της προκειμένου να της πουλήσει φρούτα και λαχανικά. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. Πήρε τα χρήματα που είδε μπροστά του και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο της αστυνομίας, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Δείτε τι συμβουλεύει η αστυνομία

Τις συμβουλές βρήκαμε στο astynomia.gr.

Πιο συγκεκριμένα προτείνει τα ακόλουθα:

  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
  • Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).