Άγιος Μηνάς γιορτή: Πότε γιορτάζει ο Μηνάς;

Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Νοεμβρίου
Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Νοεμβρίου

Μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας. Στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Μηνάς.

Ο Άγιος Μηνάς ήταν στρατιώτης στην Αίγυπτο και αργότερα έγινε μοναχός στην Φρυγία.

Φυλακίστηκε και βασανίστηκε φρικτά λόγω της χριστιανικής πίστης του, και τελικά βρήκε μαρτυρικό θάνατο επί Διοκλητιανού. Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλεξάνδρειας.

Άγιος Μηνάς γιορτή

O Άγιος Μηνάς, επί χίλια επτακόσια χρόνια τώρα μετά την εκδημία του, δεν έχει πάψει να βρίσκεται κοντά στους πιστούς, βοηθώντας, όσους με πίστη και ελπίδα στον Θεό τον επικαλούνται.

Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Νοεμβρίου

Δείτε ποιοι γιορτάζουν εκείνη την ημέρα. Γιορτάζουν:

Μηνάς, Βικέντιος, Βικέντης, Βικεντία, Βικτωρία, Βικτορία, Βιτωρία, Βίκτωρ, Βίκτωρας, Βίκτορας, Δράκων, Δράκοντας, Δράκος, Δρακούλης, Δρακούλα

Άγιος Μηνάς προστάτης

Ο Άγιος Μηνάς είναι μεταξύ άλλων προστάτης της οικογένειας και των ταξιδιωτών.

Ευχές για γιορτή

-Χρόνια Πολλά …Να έχεις υγεία ευτυχία και αγάπη!

-Για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

-Εύχομαι να χαίρεσαι το όνομα σου! Εύχομαι επίσης όσοι προφέρουν το όνομα σου να είναι ευγνώμονες για το καλό που θα τους έχεις κάνει, και τέλος εύχομαι να αξίζεις τόσο πολύ ως άνθρωπος, ώστε κάποιος να θελήσει κάποτε να βαφτίσει το παιδί του δίνοντάς του το δικό σου όνομα..!

Αξία ανεκτίμητη η φιλία

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τους φίλους μας και να τους ευχόμαστε για την ονομαστική τους γιορτή. Η φιλία είναι αξία ανεκτίμητη στη ζωή των ανθρώπων. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι μια ψυχή σε δυο σώματα. Στην αληθινή φιλία δεν υπάρχουν σταυροδρόμια, ακόμα όμως και αν υπάρξουν η αλήθεια μπορεί να πονέσει και να θυμώσει αλλά στο τέλος η επίγευση είναι καλύτερη από αυτό που αφήνει η προδοσία και το ψέμα.

Αν έχουμε στην ζωή μας τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας, μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και φυσικά αξίζει να τους κρατήσουμε για πάντα.