Επίδομα θέρμανσης 2022-23 αίτηση: Πότε θα αρχίσει η αίτηση;

αιτηση επιδομα θερμανσησ, επιδομα πετρελαιου θερμανσησ, επιδομα θερμανσησ 2022 αιτηση, ποτε ανοιγει το επιδομα θερμανσησ, επιδομα θερμανσησ δικαιουχοι, επιδομα θερμανσησ κριτηρια, πετρελαιο θερμανσησ τιμη, επιδομα θερμανσησ 2022 αιτηση ποτε ανοιγει η εφαρμογη, my θερμανση
Επίδομα θέρμανσης 2022-2023: Πότε θα γίνει η αίτηση;

Ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Διπλή θα είναι η παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά που αυτόν τον χειμώνα θα δοκιμαστούν αρκετά μιας και εκτός από την ενεργειακή κρίση, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το κρύο.

Θα δοθούν αρκετά χρήματα από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κυρίως σε περιοχές που έχουν κρύο και είναι ορεινές. Για παράδειγμα, νοικοκυριό με δύο παιδιά που διαμένει μόνιμα σε περιοχή που έχει πολύ κρύο θα λάβει φέτος επίδομα ύψους 578 ευρώ, από 496 ευρώ πέρυσι.

Επίδομα θέρμανσης 2022 αίτηση: Πότε ανοίγει η εφαρμογή;

Το επίδομα θέρμανσης αυτό του χειμώνα έχει στόχο να βοηθήσει τους πολίτες και να πιστώσει χρήματα στους λογαριασμούς τους προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το κόστος που χρειάζονται για να ζεσταθούν.

Το κράτος δίνει κίνητρα στους πολίτες μέσα από την αίτηση στο επίδομα θέρμανσης να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και κίνητρα για όσους είναι εφικτό να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

Πόσα θα είναι τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης;

Όσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους θα είναι αρκετά αυξημένο. Μάλιστα θα μπουν και άλλοι δικαιούχοι αφού αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια.

Πως και πότε κάνουμε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Όλα θα γίνουν μέσω του gov.gr. Από την υπηρεσία θα κάνετε αίτηση επιδόματος θέρμανσης, ή θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα γίνει μεταξύ Νοεμβρίου με Δεκεμβρίου, με επικρατέστερο μήνα τον Δεκέμβριο.

Για τα λοιπά καύσιμα όπως φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ για το επίδομα θέρμανσης