Αργίες 2024

αργιεσ 2024

Οι αργίες στην Ελλάδα το 2024 είναι οι εξής:

-1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά

-6 Ιανουαρίου: Θεοφάνεια

-25 Μαρτίου: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

-28 Οκτωβρίου: Επέτειος της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους

-25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα

-15 Αυγούστου

– 26 Δεκεμβρίου: Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Επίσης, υπάρχουν και κάποιες κινητές αργίες, όπως η Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο του Λαζάρου, η Κυριακή του Πάσχα, η Δευτέρα του Πάσχα, η Πρωτομαγιά, η Καθαρά Δευτέρα, η Κοίμηση της Θεοτόκου και η εορτή των Θεοφανείων.

Ποιες είναι υποχρεωτικές και επίσημες αργίες του 2024

Από τις αργίες στην Ελλάδα άλλες είναι υποχρεωτικές από το νόμο, και άλλες είναι αργίες κατά έθιμο.

Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο αργιών είναι ότι στις υποχρεωτικές αργίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών ενώ κατά την προαιρετική αργία εξαρτάται από την κρίση (βούληση) του εργοδότη αν θα λειτουργήσει την επιχείρηση.

Οι υποχρεωτικές ημέρες αργίας είναι η 25 Μαρτίου όπου είναι η εθνική μας εορτή, η Δευτέρα του Πάσχα, η15η Αυγούστου όπου είναι η κοίμηση της Θεοτόκου, η 28η Οκτωβρίου που ανήκει στις εθνικές μας εορτές και τα Χριστούγεννα που γιορτάζονται 25 Δεκεμβρίου.

Οι αργίες κάνουν καλό στην υγεία

Πολλοί είναι τόσο πολυάσχολοι, ώστε θεωρούν την ξεκούραση ως αδυναμία και απώλεια πολύτιμου χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί βιολογική ανάγκη και τη χρειάζονται.

Ένας από τους καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν σώμα και μυαλό είναι ένας υπνάκος των 15-30 λεπτών, μία φορά την ημέρα. Ένας υπνάκος επί 30 λεπτά τη φορά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ένας υπνάκος των 26 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σε ορισμένες δουλειές κατά 38%.

Εξίσου αποδοτικό είναι να αφιερώνετε λίγα λεπτά την ημέρα, καθισμένοι ή ξαπλωμένοι, με κλειστά τα μάτια, αναπνέοντας βαθιά, δίχως να κάνετε ούτε να σκέφτεστε τίποτα, είτε αποκοιμηθείτε είτε όχι.

Και αυτό μπορείτε να το κάνετε σε μέρες αργίας αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι γίνεται σε καιρούς αργίας:

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Δείτε τι απίστευτο έβγαλε η θάλασσα στην Κύμη

Προσλήψεις αναπληρωτών β φάση 2023: Πότε θα γίνουν;

Μετεγγραφές φοιτητών 2023 – 2024: Πότε ξεκινούν;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα