Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ξαφνικά σταμάτησαν τα αυτοκίνητα σε χωριό στην Εύβοια – Τι πραγματικά συνέβη;

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Διαβάστε ακόμα

Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης το 2021;

Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης και τι θα...

Πότε τελειώνει η σειρά “Έλα στην θέση μου”;

Μια υπέροχη σειρά που μας κρατούσε συντροφιά όλα τα...

Αγγελική: Κάθε πότε παίζει στον ALPHA;

Μια καταπληκτική σειρά που μας καθηλώνει στην τηλεόραση του...

Πότε ανοίγουν οι εμποροπανηγύρεις το 2021;

Ξεκίνησαν υπό προϋποθέσεις. Έχουν ξεκινήσει ξανά οι εμποροπανηγύρεις του...

Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος 2021;

Επιτέλους ήρθε του Αγίου Πνεύματος 2021. Όπως επισημαίνεται σε...

Μπορεί να λένε πολλοί ότι τα μικρά χωριά δεν έχουν την βαβούρα από τα οχήματα αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα χωριά.

Υπάρχουν και περιοχές που είναι πάνω σε κεντρικούς δρόμους όπου εκεί οι ήχοι από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ποτέ δεν σταματούν. Είναι μια παρέα και αυτή, μας εκμυστηρεύονται πολλοί κάτοικοι των χωριών.

Στο σημερινό μας ρεπορτάζ θα σας δείξουμε γιατί σταμάτησαν να κινούνται τα αυτοκίνητα σε χωριό στην Εύβοια. Τι έγινε και γιατί για κάμποσα λεπτά δεν ακούγονταν ο ήχος από τα οχήματα που περνούν καθημερινά. Η περιοχή που έγινε το συμβάν ονομάζεται Κονίστρες. Από τον δρόμο Χαλκίδα προς Κύμη, περίπου το 70% των χωριών φιλοξενεί την κεντρική αυτή αρτηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι τρομακτικό σέρνονταν στη Χαλκίδα [Απίστευτη φωτογραφία]

Από το Αυλωνάρι για την Κύμη, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας δρόμος ο παραλιακός που είναι εδώ και μήνες κλειστός. Και ο άλλος ο δρόμος από το χωριό Κονίστρες όπου είναι λίγο στενός.

Στον δεύτερο δρόμο έγινε το συμβάν που θα σας περιγράψουμε παρακάτω. Οι Κονίστρες είναι ένα πανέμορφο χωριό ανάμεσα στην Κύμη και το Αυλωνάρι. Έχει περίπου 500 κατοίκους σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή.

Ένα ιστορικό χωριό με μπόλικα αρχαιολογικά ευρήματα. Μάλιστα οι κάτοικοι ήταν ήρωες και είχαν δώσει την ψυχή τους στην επανάσταση του 1821.  Ήταν μαζί με τον ιατροφιλόσοφο Γεώργιο Κονίστρου και για αυτό πιστεύουμε ότι αργότερα πήρε το όνομα Κονίστρες.

Κονίστρες: Ξαφνικά σταμάτησαν να κινούνται τα αυτοκίνητα σε αυτό το χωριό στην Εύβοια

Αυτά όσον αφορά την ιστορία της καταπληκτικής αυτής περιοχής. Θα πάμε σε ένα συμβάν που έγινε εκεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020. Ξαφνικά σταμάτησαν να περνούν όλα τα οχήματα μιας και ένα φορτηγό  που κουβαλούσε έναν έλικα ελικοπτέρου, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, εγκλωβίστηκε ακουμπώντας σε μπαλκόνι με αποτέλεσμα να μην μπορεί περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.
Οι κάτοικοι σαν μία γροθιά κατάφεραν μετά από αρκετά λεπτά με τις οδηγίες και τις μανούβρες να μην γίνει ζημιά και να καταφέρει να περάσει το φορτηγό από τον στενό δρόμο.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία γιατί σταμάτησαν να κινούνται τα αυτοκίνητα σε χωριό στην Εύβοια

Κονίστρες Εύβοιας- κεντρικός δρόμος
Είναι η στιγμή που φορτηγό σταματά να περνά από τον κεντρικό δρόμο στις Κονίστρες. Ευτυχώς δεν έγινε καμία απολύτως ζημιά. Την φωτογραφία βρήκαμε στο facebook.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του newse.gr στο Google news