Αχρεωστήτως καταβληθέντα: Τι σημαίνει

αχρεωστητωσ καταβληθεντα

Η φράση αχρεωστήτως καταβληθέντα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ποσά που δικαιούται κάποιος.

Αχρεωστήτως σημαίνει ότι κάτι δεν χρωστιέται η δεν οφείλεται ή δεν το δικαιούται κάποιος.

Η φράση αχρεωστήτως καταβληθέντα όταν εμφανιστεί σε κάποια δημόσια υπηρεσία σημαίνει ότι χρωστάς χρήματα στο κράτος και πρέπει να τα επιστρέψεις πίσω.

Πότε δημιουργήθηκε το μπέρδεμα με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα;

Μια φράση που προκάλεσε μπέρδεμα σε όσους είχαν πήγαν να κάνουν αίτηση για το επίδομα παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την πληρωμή της πρώτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού όπου χιλιάδες δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση, απορρίφθηκαν λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών.

Αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζονται τα ποσά του επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, το χρέος που τους εμφανίστηκε δεν ήταν οριστικό. Έτσι ακολουθήθηκε νέα επεξεργασία και για αυτό το λόγο χιλιάδες πολίτες που επηρεάστηκαν κλήθηκαν να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι που είδαν την φράση αχρεωστήτως καταβληθέντα είχαν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Πάντως μετά την εκκαθάριση οι δικαιούχοι πληρώθηκαν στην επόμενη τακτική καταβολή του επιδόματος παιδιού που ήταν στις 31 Μαΐου.

Βέβαια είχαν και την ευκαιρία να κάνουν και τις φορολογικές τους δηλώσεις και αν υπήρχε αύξηση εισοδήματος να δουν εκ νέου ποιες δόσεις δικαιούνταν.

Να σημειωθεί ότι όταν άνοιξε η πλατφόρμα παρέμεινε ανοικτή μέχρι τα μέσα Μαΐου για να υποβληθούν οι νέες αιτήσεις.