Αίτηση
Αίτηση

Νταντάδες της γειτονιάς 2024: Πως κάνετε αίτηση μέσω gov;

Οι «Νταντάδες της γειτονιάς»  – Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» – Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Σε εφαρμογή είναι το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς 2024 μέσω gov κάνετε αίτηση. Δείτε πως θα κάνουν αίτηση όσοι θέλουν να βρουν εργασία και όσοι θέλουν να έχουν νταντά για τα παιδιά τους.

Στο ntantades.gov.gr υποβάλλονται οι αιτήσεις των νταντάδων αλλά και των γονέων.

Μέσα από την πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», κάνουν εγγραφή όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να βρουν εργασία ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος νταντάδες της γειτονιάς.

Νταντάδες της γειτονιάς 2024: Πως θα κάνετε αίτηση στο gov;

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών στα σπίτια και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, για την εγγραφή τους στις νταντάδες της γειτονιάς, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων όπως δελτίο ταυτότητας, άδεια διαμονής, αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης, πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών για την καλή ψυχική υγεία, δερματολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής.

Οι νταντάδες της γειτονιάς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για γονείς

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν επιμελητή/τρια από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Οι Νταντάδες της γειτονιάς είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται να βοηθήσει στην πράξη τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και νηπίων και να διευκολύνει τις οικογένειες στην καθημερινότητα τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες . άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ, ενώ δεν θα πρέπει να τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου. Η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι/όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr/, να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ.- 8.00 μ.μ. ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]