Δημόσια ΙΕΚ 2023: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

δημοσια ιεκ 2023, εγγραφεσ

Όταν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, η επόμενη μέρα είναι η δυσκολότερη για όσους υποψήφιους δεν εισήχθησαν πουθενά ή μπήκαν σε σχολές που δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν εκεί τις σπουδές τους.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η λύση με τα δημόσια ΙΕΚ που διαθέτουν σύγχρονες ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας και με δωρεάν σπουδές. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ακολουθούν το δρόμο των ιδιωτικών ΙΕΚ, όπου εκεί υπάρχει η ύπαρξη διδάκτρων.

Δημόσια ΙΕΚ υπάρχουν σε όλη τη χώρα, ακόμη και μακρυά από τις μεγάλες πόλεις, και με αρκετές ειδικότητες που ίσως να ενδιαφέρει τους μαθητές.

Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ γίνονται δεκτές το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου.

Πέρσι το 2022 η έναρξη εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ, ξεκίνησε από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Το κλειδί για να μπείτε στα δημόσια ΙΕΚ είναι το παράλληλο μηχανογραφικό. Το παράλληλο μηχανογραφικό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στα ΙΕΚ, επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εισαχθούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή.

Είναι μια καλή επιλογή για τους νέους, που επιθυμούν να λάβουν μια επαγγελματική κατάρτιση και σύντομα να μπουν στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των ΙΕΚ και την οργάνωση της προσέλευσης στα ΙΕΚ επιτυχίας. Τα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας από 1/9/2022 λειτουργούν απογευματινές ώρες (13:00-21:00).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προϋποθέτει την υποχρεωτική φυσική παρουσία στην κατάρτιση.