Δικαστική αστυνομία προκήρυξη: Πότε οι αιτήσεις;

δικαστικη αστυνομια, προκηρυξη, αιτησεισ

Νέο ΦΕΚ βγήκε για την δικαστική αστυνομία και τονίζει για το πως θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού η οποία θα αποτελείται από ένστολο και πολιτικό προσωπικό, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Όσοι επιλέξουν την προκήρυξη για την δικαστική αστυνομία, θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες και δεν θα περάσει αυτή η διαδικασία από τον ΑΣΕΠ.

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ που σημαίνει δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομίας θα πρέπει να υπάρχει απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το κύριο χαρακτηριστικό της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομία είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός για τους τίτλους σπουδών. Το όριο ηλικίας είναι από 21 έως 30 ετών. Παράλληλα θα πρέπει να είναι είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες.

Περιορισμός ηλικίας και αναστήματος δεν υπάρχει για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας που θα πρέπει να είναι από 21 ετών και άνω. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές, υγειονομικές εξετάσεις, γραπτές και προφορικές εξετάσεις όπως και το αστυνομικό προσωπικό που θα δώσει και εξτρά αθλητικές δοκιμασίες.

Το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις είναι το μεγάλο ερώτημα. Υπάρχουν δύο θεωρίες. Είτε όλα να γίνουν πριν από τις εκλογές, είτε μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.