
Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση μιας και εδώ και μέρες υπήρχε η αντίληψη ότι θα δίνονταν το διπλό ΚΕΑ Πάσχα 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι δόθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα.
Το διπλό ΚΕΑ Πάσχα, ονομάζεται επίσης και επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι δόθηκε σε πέντε κατηγορίες ευάλωτων πολιτών. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε ενίσχυση για τους πιο ευάλωτους για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.
Χορηγήθηκε διπλό ΚΕΑ ως έκτακτο επίδομα Πάσχα. Πήραν χρήματα εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους και οι δικαιούχοι ΚΕΑ.
Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα 2023, φαίνεται ότι άνοιξε ένα παράθυρο αισιοδοξίας που έλεγε ότι ίσως να δώσει χρήματα αλλά κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έκλεισε αυτό το παράθυρο.
Το ότι θα δίνονταν διπλό ΚΕΑ ακούστηκε από μέλη της κυβέρνησης στις αρχές Απριλίου. Το διπλό επίδομα ΚΕΑ, πληρώθηκε τελευταία φορά πριν από τα Χριστούγεννα, όμως όταν στελέχη της κυβέρνησης ρωτήθηκαν πρόσφατα για το εάν πρόκειται να δοθεί ένας νέος γύρος στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δεν επιβεβαίωσαν, αλλά ούτε και απέκλεισαν ένα τέτοιο σενάριο.
Η επίσημη ενημέρωση δόθηκε τελικά πριν λίγο από το κυβερνητικό εκπρόσωπο που έδωσε την οριστική απάντηση για το θέμα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να δοθεί το διπλό ΚΕΑ για Πάσχα 2023.