ΔΥΠΑ ανοιχτά προγράμματα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις


ΔΥΠΑ ανοιχτά προγράμματα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Τέσσερα νέα ανοιχτά προγράμματα υπάρχουν από την ΔΥΠΑ και θα δώσουν προσλήψεις για 33.000 ανέργους. (Διαβάστε όλα τα νέα για την ΔΥΠΑ στο newse)

Ένα από τα ανοιχτά προγράμματα ΔΥΠΑ είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα ένα από τα ανοιχτά προγράμματα ΔΥΠΑ που έχει να κάνει με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες 18-66 ετών.

Τρέχει και ακόμα ένα από τα ανοιχτά προγράμματα ΔΥΠΑ που έχει να κάνει με την επιδότηση της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας και με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας.

Τέλος, παρατείνεται για έναν χρόνο το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων της ΔΥΠΑ, στον δημόσιο τομέα της Υγείας.