Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια 2023: Πότε είναι;

εγγραφεσ πρωτοετων φοιτητων 2023

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια: Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις πανελλήνιες, ξεκινούν οι εγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πριν πολλά χρόνια, γονείς και φοιτητές πήγαιναν στην πόλη που πέρασαν τα παιδιά τους για να κάνουν την εγγραφή τους.

Βέβαια αυτό ανήκει στο παρελθόν μιας και η τεχνολογία έχει κάνει πιο εύκολη την ζωή μας.

Δεν θα χρειάζεται οι πρωτοετείς φοιτητές να μεταβούν στην πόλη που βρίσκονται τα πανεπιστήμια τους.

Την ίδια ώρα βέβαια ξεκινά και ο γολγοθάς των γονέων να βρουν σπίτι για τα παιδιά τους που πέρασαν στο πανεπιστήμιο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στα ύψη είναι τα ενοίκια, ειδικά σε περιοχές κοντά σε πανεπιστήμια

Πως γίνονταν οι εγγραφές στο παρελθόν

Το 2021, η εγγραφή αυτών των επιτυχόντων έγινε από Δευτέρα 18-10-2021 μέχρι και Παρασκευή 22-10-2021, χωρίς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση απευθύνονταν κατευθείαν στα στις σχολές που πέρασαν, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητούσαν οι Γραμματείες των σχολών.

Στο eregister.it.minedu.gov.gr οι εγγραφές

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ηλεκτρονικά γίνονται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2023.

Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και δεν απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου συνήθως έχουν προθεσμία οι φετινοί επιτυχόντες στις σχολές των ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές.

Την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν Αίτηση Εγγραφής.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές φοιτητών 2023

Στο eregister.it.minedu.gov.gr, υπάρχει ανακοίνωση που διευκρινίζει τον χρονικό ορίζοντα των εγγραφών στο σύστημα.

Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 έως και 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Λόγω της συνέχισης των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας, η εγγραφή των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρατείνεται έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12 το βράδυ. σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πως γίνεται η εγγραφή

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023, εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου ως όνομα χρήστη και ως κωδικό ασφαλείας (password), τον ίδιο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης.

Καλούνται να συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ, και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου, στοιχεία επικοινωνίας τους, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επισημαίνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα αναίρεσης αίτησης εγγραφής που έχει καταχωρηθεί και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πότε λήγουν οι επιταγές για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" και ποιοι χάνουν την επιδότηση;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα