Πότε ανακοινώνεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής 2021;

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα μιας και υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην ελάχιστη Βάση εισαγωγής 2021.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αναμένεται να επηρεάσει όχι μόνον τις επιλογές των μαθητών αλλά ακόμη και την ίδια τους τη δυνατότητα να δηλώσουν κάποιο τμήμα στο Μηχανογραφικό τους.

Όσον αφορά το ειδικό μάθημα, στα τμήματα αυτά ακολουθείται η ίδια διαδικασία και προστίθεται και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Στην περίπτωση των Ειδικών Μαθημάτων δεν υπάρχει πλέον η βάση του 10 αλλά ισχύει ξεχωριστά για το κάθε μάθημα διαφορετικός Συντελεστής Ε.Β.Ε. και το κάθε Ειδικό Μάθημα έχει συγκεκριμένη Ε.Β.Ε.

Πρώτα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογικές επιδόσεις των παιδιών. Μετά θα ακολουθήσουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία. Η ανακοίνωση των στατιστικών είναι αυτή, που θα δώσει μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά στην πορεία των βάσεων για φέτος.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για όλα τα τμήματα, τα οποία υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Tέλος, το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινώσει τις προθεσμίες, μέσα στις οποίες, υποχρεωτικά όλοι οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το «κανονικό» μηχανογραφικό το οποίο αφορά την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ή και το συμπληρωματικό (δεύτερο μηχανογραφικό) το οποίο αφορά στην εισαγωγή στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) κάτι το οποίο βέβαια είναι προαιρετικό και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στα παιδιά τα οποία δεν έχουν καμία ελπίδα να εισαχθούν στα ΑΕΙ και τα οποία φέτος δυστυχώς θα είναι πολλά. Αφού ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες οι υποψήφιοι θα περιμένουν να μάθουν σε ποιο τμήμα εισήχθησαν κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στο τέλος του Αυγούστου.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έπαθε εγκεφαλικό όταν κατάλαβε τι έπαθε

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα