Εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους 2023: Πότε αρχίζει;

εξοικονομω ανακαινιζω, νεουσ

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις για το εξοικονομώ 2023 έχουν ανακοινωθεί και το κόστος του προγράμματος εκτιμάται θα υπερβεί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Το εξοικονομώ 2023 θα είναι υπεύθυνο για την αναβάθμιση πολυκατοικιών και μονοκατοικιών, με αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση.

Υπάρχει το εξοικονομώ 2023 που αφορά νέους από 18 έως 39 ετών. Αιτήσεις μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Το «εξοικονομώ για Νέους», περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home.

Το «Ανακαινίζω για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο σκέλος του «Ανακαινίζω» είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «εξοικονομώ».

Σκοπός του νέου εξοικονομώ 2023, είναι να επιδοτηθούν ενεργειακά περισσότερες κατοικίες και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι δικαιούχοι. Μαθαίνουμε ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με το εξοικονομώ 2021.

Τρία νέα προγράμματα ξεκινούν και παρακάτω θα σας διατυπώσουμε τον χρονικό ορίζοντα για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Εξοικονομώ 2023, εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους και εξοικονομώ για επιχειρήσεις είναι τα τρία νέα προγράμματα.

Η επιδότηση για το νέο εξοικονομώ 2023 θα ανέρχεται από 40% έως και 75% – ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Το νέο εξοικονομώ 2023 θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς αλλαγές εξαιτίας. Βέβαια θα πρέπει να ξέρετε ότι και σε αυτή την επιδότηση θα ισχύει το “όποιος προλάβει πρώτος”.

Στα μέσα Ιουνίου 2023 αναμένεται, να ξεκινήσει το πρόγραμμα εξοικονομώ για επιχειρήσεις.

Μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Αύριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους». Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο exoikonomoneon.gov.gr. Η υποβολή αιτήσεων είναι έως 15/9.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Ψάχνουν να πάρουν τον θησαυρό της θάλασσας

ΔΥΠΑ εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα