Επίδομα μητρότητας 2023: Πότε πληρώνεται και τι αλλάζει;

Επίδομα μητρότητας, πληρωμη

Στο άρθρο θα μάθετε τι αλλαγές θα γίνουν στο επίδομα μητρότητας.

Το επίδομα αυτό πληρώνεται όσες γυναίκες εργάζονται και κατά την διάρκεια του τοκετού και μετά δεν έχουν εισόδημα από την εργασία τους.

Είναι ένα από τα σημαντικά επιδόματα που δίνουν ανάσα σε πολλά νοικοκυριά. Θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Δικαιούχες είναι εργαζόμενες γυναίκες του ιδιωτικού τομέα. Βέβαια για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα μητρότητας θα πρέπει να έχουν 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο τελευταία έτη πριν από τον τοκετό.

Όταν θα κάνουν την αίτηση για το επίδομα μητρότητας του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να μην εργάζονται εξάλλου και αυτός είναι ο λόγος του επιδόματος, να πάρουν τα χρήματα κατά την περίοδο που απέχουν από την εργασία.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ασφαλισμένες είναι να δηλώσουν το διάστημα που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω μητρότητας για να τους χορηγηθούν το επίδομα κυοφορίας και λοχείας.

Είναι ένα σημαντικό επίδομα που δίνεται από τον πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδικασία για το επίδομα μητρότητας θα ολοκληρωθεί μόνο και εφόσον ο εργοδότης επιβεβαιώσει ηλεκτρονικά πως δεν εργαστήκαν κατά τη διάρκεια της μητρότητας δηλαδή της κυοφορίας και λοχείας.

Σημαντική λεπτομέρεια για την αίτηση για το επίδομα μητρότητας είναι ότι οι δικαιούχοι θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet αφού κάνουν κλικ στο gov.gr για το επίδομα μητρότητας.

Το επίδομα μητρότητας πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ αλλά και τηλεφωνικά στην Γραμμή Εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ – τηλέφωνο 1555- που προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στο επίδομα μητρότητας

Σημαντική αύξηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας για χιλιάδες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες προβλέπει το οικονομικό πακέτο που θα ψηφιστεί.

Με την νέα προσθήκη στο νόμο θα εξισωθούν οι μη μισθωτές μητέρες με τις μισθωτές. Έτσι, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες θα λαμβάνουν τα 780 ευρώ του κατώτατου μισθού μηνιαίως και για 9 μήνες.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα