Κάθε πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας 2022;

επιδομα ανεργιασ οαεδ, επιδομα ανεργιασ 2022, ταμειο ανεργιασ, επιδομα ανεργιασ ποσο, επιδομα ανεργιασ αιτηση, oaed επιδομα ανεργιασ, αιτηση για επιδομα ανεργιασ, επιδομα ανεργιασ ποτε μπαινει,επιδομα ανεργιασ δικαιολογητικα, ταμειο ανεργιασ 2022, καρτα ανεργιασ, δυπα, επιδομα ανεργιασ προυποθεσεισ, επιδομα τακτικησ ανεργιασ, ποσο ειναι το επιδομα ανεργιασ
Επίδομα ανεργίας 2022 και ταμείο ΔΥΠΑ – unsplash

Πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ ή η ΔΥΠΑ το ταμείο ανεργίας 2022, είναι η ερώτηση πολλών. Το θέμα είναι αν είστε πάνω από όλα δικαιούχοι.

Για το επίδομα ανεργίας υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Θα πρέπει οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας να είναι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του πρώην ΟΑΕΔ.

Η αίτηση για το επίδομα ανεργίας, υποβάλλεται εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσης στην αρμόδια Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του δικαιούχου.

Αν μπείτε στο ταμείο ανεργίας κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, επιδοτείστε από την 7η ημέρα, ενώ αν γίνει η αίτηση του επιδόματος ανεργίας μεταγενέστερα, επιδοτείστε από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Πότε μπαίνει το επίδομα ανεργίας;

Το επίδομα ανεργίας μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς μια φορά το μήνα ανά 25 ημέρες. Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Δείτε τι αλλαγές θα γίνουν στο επίδομα ανεργίας