Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Επιδότηση ελαστικών 2022: Πότε τελικά ξεκινά;

Πολλοί αναγνώστες μας, ρωτούν για αυτό το επίδομα ή την επιδότηση.

Το αναφέρουν ως επίδομα ελαστικών 2022. Την ίδια ώρα, μας ρωτούν πως θα δουν αν είναι δικαιούχοι. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση μέχρι αυτή την ώρα. Πρόκειται για ένα επίδομα που δίνεται στο εξωτερικό και δεν έχει ακουστεί ότι θα δοθεί στην χώρα μας.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις. Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία.

Όπως και να έχει, αν αποφασίσουν να το δώσουν, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών που μπήκε στον πάγο και έπειτα τα υπόλοιπα όπως και η επιδότηση ελαστικών που για το 2022 δεν φαίνεται να πραγματοποιήται.

Το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία.
Το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία.

Οι σκέψεις έχουν να κάνουν με τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο από τα ελαστικά. Αυτό συμβαίνει με την τριβή των ελαστικών στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση κακών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Σε χώρες της Ευρώπης φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιδότηση ελαστικών και μάλιστα πράσινων.

Τα πράσινα και νέα ελαστικά, δεν επηρεάζουν μόνο την ασφάλεια μας στο δρόμο αλλά και την κατανάλωση της βενζίνης.

Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια. Μπορεί ελαστικά και κατανάλωση να μη φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση, όμως αυτό είναι μια εσφαλμένη εικόνα.

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και κατά συνέπεια, η μείωση της εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, δεν εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα και τον τρόπο που πατάμε το γκάζι, αλλά και από την κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, κυρίως αναφορικά με τις πιέσεις τους, ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε ακόμα