Επιδοτήσεις αγροτών 2022: Πότε θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς;

επιδοτησεισ αγροτων, επιδοτησεισ αγροτων 2022, επιδοτησεισ αγροτων 2022 ποτε θα δοθουν, επιδοτηση αγροτων31, πληρωμεσ αγροτων, νεα αγροτων, οπεκεπε, επιδοτηση αγροτων για ελιεσ, ποτε μπαινουν οι επιδοτησεισ αγροτων 2022, επιδοτησεισ, επιδοτησεισ αγροτων, επιδοτησεισ αγροτων 2022, αγροτικεσ επιδοτησεισ, οπεκεπε επιδοτησεισ, οπεκεπε, επιδοτησεισ αγροτων 2022 ποτε θα δοθουν, αγροτικεσ επιδοτησεισ 2022, ποτε μπαινουν οι επιδοτησεισ αγροτων 2022
Τι θα γίνει με τις βασικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις για τους παραγωγούς – unsplash

Στο πλαίσιο της 3η πρόσκλησης των Νέων αγροτών, ολοκληρώθηκαν, στο σύνολο της Χώρας, οι πληρωμές της πρώτης δόσης όσων δικαιούχων καλύπτονται από το 90% της πίστωσης.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων όσων Νέων αγροτών είχαν κριθεί μη επιλέξιμοι και η αξιολόγηση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ώστε άμεσα να ενταχθούν ακόμα 3.400 δικαιούχοι στους οποίους θα καταβληθεί ως πρώτη δόση το συνολικό ποσό των 89 εκ. ευρώ.

Πότε πιστώνονται οι επιδοτήσεις αγροτών;

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις αγροτών 2022, σήμερα 17 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2022. Μία βασική αγροτική επιδότηση που πραγματικά βοηθά τον κλάδο.

Όσον αφορά τις ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοτήσεις, θα είναι φέτος η τελευταία χρονιά πληρωμής των ενισχύσεων με βάση την τρέχουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Αγροτικές επιδοτήσεις 2022: Τι αλλάζει;

Από την επόμενη περίοδο, έρχεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική όπου θα στηρίξει δενδρώδεις καλλιέργειες.

Πότε θα δοθούν αγροτικές επιδοτήσεις 2022;

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021 καταβλήθηκαν πέρυσι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με το ποσοστό του 70%, που αντιπροσωπεύει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Όπως ισχύει κάθε χρόνο, το υπόλοιπο ποσοστό της βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.