Επιδότηση ελαστικών 2023: Τι γίνεται με αυτό το επίδομα;

επιδοτηση ελαστικων 2023, επιδομα

Αρκετή συζήτηση γίνεται τώρα τελευταία για την επιδότηση ελαστικών, τι ισχύει; Θα υπάρξει επίδομα; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Πρόκειται για το επίδομα ελαστικών 2023. Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν το δικαιούνται στην Ελλάδα. Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει ένα τέτοια επιδότηση ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, μια δυσάρεστη έκπληξη έχει έρθει από τον Σεπτέμβριο για τους οδηγούς που βλέπουν μετά τη βενζίνη και το αυξημένο κόστος συντήρησης, να έχουν «απογειωθεί» και οι τιμές στα ελαστικά αυτοκινήτων.

Μετά τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ακόμα δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιδότηση για την αγορά ελαστικών. Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα ελαστικά μειώνουν τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών 2022 που αναζητούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου

Όπως και η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα έτσι και το επίδομα ελαστικών ακούστηκε αρκετά. Πέρσι τον Μάρτιο, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά και η συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών. Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις. Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών. Τα ελαστικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου μας, καθώς είναι συνδεδεμένα με την ασφάλεια μας. Σε γενικές γραμμές, το όφελος από τη χρήση καινούργιων ελαστικών είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η μικρότερη εκπομπή CO2.