Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

εποχικο επιδομα 2023, αιτηση, πληρωμη
Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα;

Πότε πληρώνεται το εποχικό επίδομα και πότε ξεκινά η αίτηση για το 2023;;

Το 2022 άρχισαν οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα στις 12 Σεπτεμβρίου. Την ίδια περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει η αίτηση και για το εποχικό επίδομα 2023.

Η αίτηση για το εποχικό επίδομα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed. Μετά την αίτηση για το εποχικό επίδομα έρχεται η ημέρα που πληρώνεται.

Για να κάνετε αίτηση για το εποχικό επίδομα θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Η αίτηση για το εποχικό επίδομα 2023 θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο φορέα. Αίτηση μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα γνωστά σε όλους ΚΕΠ.

Δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα κάθε χρόνο είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα, είναι όσοι έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από πενήντα έως διακόσιες δέκα ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους. Η πληρωμή για το εποχικό επίδομα καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Το εποχικό επίδομα πληρώνεται λίγες εβδομάδες αφότου γίνει η αίτηση. Δεν υπάρχει καμμία στάνταρ ημερομηνία και η πληρωμή γίνεται αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η αίτηση.