Ευρωπαϊκή κάρτα νέων ΔΥΠΑ: Ποιοι θα την πάρουν;

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων

Έρχεται ευρωπαϊκή κάρτα νέων από την ΔΥΠΑ που θα δοθεί σε χιλιάδες δικαιούχους σε λίγες μέρες.

Αυτή η δωρεάν κάρτα νέων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπτώσεις σε εκατοντάδες μαγαζιά. Αυτή η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων χορηγείται από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και δικαιούχοι θα είναι μαθητές και φοιτητές έως 30 ετών. Οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας μπορούν να ψωνίζουν σε μαγαζιά και αλυσίδες 378 επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αν οι δικαιούχοι ταξιδεύουν και στην Ευρώπη, τότε ακόμα καλύτερα μιας και η κάρτα ισχύει και σε μαγαζιά ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων

Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων, σύμφωνα με πληροφορίες του newse, χορηγείται για ένα έτος από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η κάρτα βγαίνει σε συνεργασία με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και θα δοθεί σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 30 ετών,τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ και τους σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων: Με αίτηση θα μπορείτε να την πάρετε

Για να πάρετε την εκπτωτική κάρτα χρειάζεται να κάνετε τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης.

Οι κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.ά.

Εγκυκλοπαιδικά να τονίσουμε ότι κοντά στα έξι εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές. Στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Το συνολικό κόστος της δράσης για την ευρωπαϊκή κάρτα νέων αναμένεται να είναι στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.