Εύβοια: Δείτε τι τρομακτικό ήταν μέσα στη θάλασσα

Από τις εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Δεν είναι και λίγο πράγμα και δεν το συναντάς κάθε μέρα αυτό που συνέβη.

Ήταν τρομακτικό και ήταν μέσα στην θάλασσα στην Εύβοια. Η φωτογραφία είναι συναρπαστική. Βλέπεις το γαλάζιο του Αιγαίου και στο βάθος φαίνεται κάτι το πολύ εντυπωσιακό.

Όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν τυχαία αλλά εξαιτίας τους κύματος κακοκαιρίας που έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον Λιμνιώνα. Από την έντονη βροχόπτωση ποτίστηκε η γη και έδωσε μία ανάσα δροσιάς μέσα στον Μάη.

Παράλληλα με την μείωση της θερμοκρασίας, εμφανίστηκε και ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Εμφανίστηκε ένας υδροσίφωνας. Οι ειδικοί λένε ότι πολύ ευνοϊκές ήταν οι συνθήκες για εμφάνιση υδροσιφώνων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Οι υδροσίφωνες είναι κάτι που δημιουργείται από την φύση. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που αφήνει πίσω αρκετές ζημιές και το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο αλμυρό νερό.

Ευτυχώς πάντως στην χώρα μας δεν έχουν δημιουργηθεί ζημιές τα τελευταία χρόνια.

Όταν λέμε υδροσίφωνας εννοούμε την στροβιλιζόμενη δίνη αέρα που έχει επαφή με το έδαφος. Ο αέρας «κρέμεται» κάτω από νέφη καταιγίδας προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας αρκετές φορές ανθρώπινες ζωές στο πέρασμα του.

Όταν ο υδροσίφωνας φύγει από την θάλασσα και έρθει στην στεριά, τότε αποκαλείται ανεμοστρόβιλος. Δεν χρειάζεται να σας πούμε περισσότερα για τους ανεμοστρόβιλους μιας και τα τελευταία χρόνια όλο και τους ακούμε πιο συχνά από τις αναφορές των ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος που ασχολήθηκε με την έρευνα των σιφώνων στην Ευρώπη ήταν ο πατέρας της τεκτονικής των πλακών Alfred Wegener.

Δείτε τι τρομακτικό ήταν μέσα σε θάλασσα στην Εύβοια (Συγκλονιστική φωτογραφία)

Ένας εντυπωσιακός υδροσίφωνας στην παραλία του Λιμνιώνα στο Αιγαίο πέλαγος!!! Πηγή: facebook.com - Λιμνιώνας Φεγγαρόφωτο Διαμερίσματα
Ένας εντυπωσιακός υδροσίφωνας στην παραλία του Λιμνιώνα στο Αιγαίο πέλαγος!!! Πηγή: facebook.com – Λιμνιώνας Φεγγαρόφωτο Διαμερίσματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του newse.gr στο Google news

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα