Πότε μπαίνουν τα λεφτά από το ΙΚΑ για γυαλιά;

ικα γυαλια 2023

Πέρασαν τα χρόνια αλλά το όνομα ΙΚΑ έχει μείνει και πολλοί ρωτούν για το πότε μπαίνουν τα λεφτά για τα γυαλιά το 2023.

Όπως και στο παρελθόν οι ασφαλισμένοι, κατέθεταν τα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ με σκοπό να πάρουν γυαλιά. Περνούσε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έπαιρναν τα χρήματα τους. Έτσι γίνεται και στις μέρες μας.

Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει πια το ΙΚΑ αλλά το ΕΦΚΑ. Εκεί λοιπόν κάνουν την αίτηση για να πάρουν τα γυαλιά οράσεως.

Δείτε ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώσετε και έπειτα να τα διαβιβάσετε ηλεκτρονικά για τα γυαλιά οράσεως.

Με αυτά θα πάρετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Θα πρέπει να έχετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Απαραίτητος ο ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Για την αποζημίωση για γυαλιά του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Θα πρέπει να στείλετε σε φωτογραφία την πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή άλλο αποδεικτικό.

Τέλος δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου και έναν λογαριασμό email.

Αφού έχετε ήδη λάβει την συνταγή από τον oφθαλμίατρο για τα γυαλιά οράσεως και έχετε μεταβεί στο κατάστημα οπτικών για να προμηθευτείτε τα γυαλιά οράσεως σας, θα λάβετε από το κατάστημα την απόδειξη για το κόστος των γυαλιών και την βεβαίωση του καταστήματος οπτικών.

Αυτά θα τα χρειαστείτε για να καταθέσετε τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά για να λάβετε αποζημίωση για γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υποβάλετε αίτημα ηλεκτρονικά για να αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας. Η πληρωμή για τα γυαλιά από τον ΕΦΚΑ γίνεται μέσα σε τρεις μήνες.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πότε λήγουν οι επιταγές για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" και ποιοι χάνουν την επιδότηση;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα