Κάρυστος νέα: Σε αυτό το φαράγγι πήγες;

Σε αυτό το μέρος σταματούν να λειτουργούν τα ρολόγια.

Κάρυστος νέα: Το μόνο που ακούς είναι τα γάργαρα νερά και το νερό να κυλά στο υπέροχο αυτό φαράγγι. Για αρκετές ώρες ξεχνάς το κινητό σου τηλέφωνο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θυμίζει την δουλειά σου στην πρωτεύουσα.

Στο φαράγγι του Δημοσάρη ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλά εδώ και πολλά χρόνια και όλα κινούνται με τον ρυθμό του περπατήματος. Αργά και σταθερά.

Διασχίζοντας το δεν κάνεις μια απλή βόλτα, έχεις την ευκαιρία να δεις, να μυρίσεις και να ακούσεις ότι και οι πρόγονοί μας για εκατοντάδες χρόνια.
“Όσοι πήγαν εκεί, γύρισαν με ένα χαμόγελο μιας και είχαν διώξει το άγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εύβοια: Δες τι τρομακτικό κατέβηκε από τον ουρανό

Εύβοια νέα: Το περίεργο πλάσμα που βρέθηκε σε παραλία

Κάνεις βόλτα στη Χαλκίδα και έχεις πονοκέφαλο; Ανησυχείς;

Κάρυστος νέα: Ένα μαγικό φαράγγι

Σε αυτό το φαράγγι θα σε μαγέψουν τα τιτιβίσματα των πουλιών. Εκεί ζουν πάνω από 170 είδη. Στην πίσω πλευρά της Όχης ξεκινά ένα από τα ωραιότερα ελληνικά φαράγγια, ο «Δημοσάρης», το οποίο είναι βυζαντινό τοπωνύμιο. Αποτελούσε έναν από τους κυριότερους δρόμους επικοινωνίας της Νότιας Εύβοιας, συνδέοντας τα χωριά του Καβοντόρου με την Κάρυστο.

Στην περιοχή συγκεντρώνονται πολλά και σπάνια φυτά ενώ κάποια από αυτά δεν απαντώνται αλλού στον κόσμο και κάπως έτσι ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας.

Το φαράγγι του Δημοσάρη προσφέρεται για τον κάθε φυσιολάτρη, αλλά και γι’ αυτόν με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα: δεκάδες πηγές, καταρράκτες, πανάρχαια παραποτάμια δάση, άγρια ζωή, εναλλάσσονται διαρκώς δίνοντας κάθε φορά καινούριες παραστάσεις στον περιπατητή.

Κάρυστος νέα: Ένα μαγικό φαράγγι – Δείτε την υπέροχη φωτογραφία

πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook
πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook