Είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα;

Ανοιχτά θα παραμείνουν κάποια καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα. Ποια θα είναι ανοιχτά ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια; Θα ανοίξουν τα σου΄περ μάρκετ;

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια και στην αγορά του καταναλωτή στον οργανισμό κεντρικών αγορών και Αλιείας στου Ρέντη, που θα είναι είναι συνεχώς ανοικτά τα μαγαζιά. Το ίδιο ισχύει και για την Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Με λίγα λόγια, για κάποιους δεν είναι αργία.

Ανοιχτά θα παραμείνουν κάποια καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Τα αρτοποιία μένουν επίσης ανοιχτά για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία καθώς και τα ιχθυοπωλεία. Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ωστόσο, ανοικτά θα είναι τα μίνι μάρκετ.

Ωστόσο, δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά όπου έχει οριστεί αργία στην διάταξη κανονισμού εργασίας της επιχείρησης.

Έτσι όποιοι δεν εργαστούν δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους. Όσοι εργαστούν θα έχουν προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιο τους.

Με λίγα λόγια, τα περισσότερα καταστήματα την καθαρά Δεύτερα πέρα από κάποια mini market, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και ιχθυοπωλεία θα είναι ανοιχτά.

Επιδόματα σήμερα

Χαλκίδα: Ένα πελώριο ψάρι κολυμπούσε στη θάλασσα!

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2023: Ποιοι θα βρουν εργασία

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα