Κοινωνικό μέρισμα το 2022: Θα γίνει αίτηση; [Πληροφορίες]

Πότε δόθηκε το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα;
Πότε δόθηκε το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα;

Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα όπως γίνονταν τα προηγούμενα έτη;

Αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2022 δεν θα γίνει. Ωστόσο χρήματα θα δοθούν μέσα από την επιταγή ακρίβειας που θα φτάσει τα 250 ευρώ και θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους. Η οικονομική βοήθεια στους δικαιούχους έρχεται απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά.

Σε σύγκριση με το Πάσχα θα υπάρξει αύξηση του ποσού στα 250 ευρώ από 200 ευρώ ενώ όσον αφορά τους δικαιούχους “ανέβηκαν” τα εισοδηματικά κριτήρια για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πότε δόθηκε το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα;

Το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα δόθηκε το 2019. Οι δικαιούχοι όπως διαβάζουμε ενίσχυσαν το εισόδημα τους μέχρι και €700.

Για το κοινωνικό μέρισμα 2019 χρειάζονταν οι προσωπικοί σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, ο ΑΜΚΑ σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου και ένα iban. Η περίοδος υποβολή αιτήσεων ήταν στο τέλος κάθε χρόνου.

Έρχεται νέο κοινωνικό μέρισμα με επιταγή ακρίβεια

Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στους συνταξιούχους, αύξησε και τον αριθμό όσων θα εισπράξουν την ενίσχυση.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου σε μακροχρόνια άνεργους από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Την ίδια μέρα θα πληρωθούν ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Λίγο πριν την πρωτοχρονιά θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Η καταβολή της προσαύξησης σε ΚΕΑ και επίδομα παιδιού θα γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο: