Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ 2022: Μέχρι πότε είναι η αίτηση;

ΗΔΙΚΑ ΚΟΤ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ, ΗΔΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ

Τελειώνει ο χρόνος με τις αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο- Λήγει η προθεσμία για την υποβολή ένταξης των δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος.

Πέρσι η αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου όπου ευάλωτα νοικοκυριά μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Φέτος ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα.

Με την παρέλευση διμήνου, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ

Η καταλητική προθεσμία για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για την υποβολή νέας αίτησης είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Για να δουν οι πολίτες ποιες είναι οι προϋποθέσεις και εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ), θα πρέπει να μπουν στο idika.gr και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται έτσι ώστε και γίνετε και εσείς δικαιούχος.

Θα δουν μια φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.

Τέλος, για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης].

Δείτε το σχετικό βίντεο: