Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε την Κυριακή της ορθοδοξίας;

κυριακη τησ ορθοδοξιασ, τι τρωμε

Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την ορθοδοξία μας.

Εκείνη την εποχή οι ορθόδοξοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη την περίοδο της εικονομαχίας.Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας έγινε ένα κορυφαίο γεγονός της εκκλησιαστικής μας ιστορίας.

Το 726 μ.Χ. ο τότε αυτοκράτορας, αποφάσισε να απαγορεύσει την προσκύνηση των ιερών εικόνων, επειδή είχε την εντύπωση πως η χριστιανική πίστη είχε να κάνει με την ειδωλολατρία.

Οι ναοί καταστράφηκαν και οι εικόνες διακοσμήθηκαν από κοσμικούς πίνακες με θέματα από τον κόσμο των ζώων και φυτών, αλλά και από τη ζωή του αυτοκράτορα.

Την εποχή εκείνη μοναστήρια έκλεισαν, κατασχέθηκαν ή μεταβλήθηκαν σε δημόσια λουτρά και δημόσια καταστήματα.

Στα 843 η Θεοδώρα που ήταν αυτοκράτορας παίρνοντας την θέση του ανήλικου γιου της, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι πάντα την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου.

Θα πρέπει να έχει το τραπέζι μας νηστίσιμα εδέσματα. Οι τροφές, που επιτρέπονται κατά τη νηστεία συνοπτικά είναι λαχανικά, χόρτα, φρούτα και χυμοί Φρούτων.
Επιτρέπεται ο καφές, τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο κ.α. Μπορούμε να φάμε προϊόντα, που βασίζονται στα δημητριακά, όπως τα σιτηρά όπως αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, βραστό σιτάρι, ταχίνι, κ.α. Τα όσπρια μπορούμε να τα φάμε χωρίς λάδι.

Επιδόματα σήμερα

Χαλκίδα: Ένα πελώριο ψάρι κολυμπούσε στη θάλασσα!

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2023: Ποιοι θα βρουν εργασία

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα