Κύμη νέα: Σε αυτό το νησί δεν μένουν πια οι άνθρωποι

Υπάρχουν μερικά Ελληνικά νησιά που αξίζει να τα προσέξεις λόγω της απέραντης ομορφιάς τους και του μοναδικού τους στυλ. Δεν είναι λίγα εκείνα τα νησιά, που απλά τα βλέπεις και απολαμβάνεις την ομορφιά τους.

Κύμη νέα: Πριν πολλά χρόνια έμεναν κάποιοι άνθρωποι στο νησί που θα δείτε παρακάτω στη φωτογραφία. Σε αυτό το νησί για πάνω από 100 χρόνια υπάρχει και ένας φάρος.

Μόνη παρουσία, τώρα πια στο ερημονήσι οι μόνιμοι κάτοικοι του, οι γλάροι και οι κορμοράνοι κατά εκατοντάδες. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από την Κύμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ- Όταν οι παραλίες της Εύβοιας δεν φοβόντουσαν τον κορονοϊό

Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1897. Το ύψος του πέτρινου πύργου του ειναι 18 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 42 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στο μικρό νησάκι Πρασούδα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από την Κύμη.

Το νησί Πρασούδα θεωρείται ιστορικός τόπος λόγο του φάρου του. Κανείς ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή. Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο νησί, ενώ επιτρέπονται και ημερήσιες εκδρομές και ξεναγήσεις.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο νησί με τις βάρκες των ντόπιων ψαράδων και μπορούν άνετα να ψαρέψουν ή να κάνουν καταδύσεις. Μπορείτε να απολαύσετε τις ακτές αλλά και να «εξερευνήσετε» τους πληθυσμούς πουλιών και άλλων ζώων, που έχουν βρει «καταφύγιο» στην περιοχή.

Κύμη νέα: Το νησί όπου δεν μένουν πια οι άνθρωποι – Δείτε φωτογραφίες

Κύμη νέα: Το νησί όπου δεν μένουν πια οι άνθρωποι
Κύμη νέα: Το νησί όπου δεν μένουν πια οι άνθρωποι