Μήπως πρέπει όλοι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ημερολόγια;

Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να έχει την δυνατότητα να καταγράφει κάπου τους στόχους, τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού του κρατώντας τον εαυτό του απόλυτα εστιασμένο σε αυτά που θέλει να πετύχει και που έχει βάλει στόχο να πραγματοποιήσει. Ειδικά, αν μιλάμε για επαγγελματίες, ο κάθε επαγγελματίας καταφέρνει να μειώσει το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μια ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του και της ίδιας του της δουλειάς. Με αποτέλεσμα λοιπόν ο ίδιος να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την πρόοδο του, να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και και οδηγείται υψηλότερα.

Και για τον απλό και καθημερινό άνθρωπο όμως, το να ρίχνει τα συναισθήματα του πάνω σε ένα χαρτί τον βοηθάει στον εσωτερικό, ψυχικό του κόσμο. Κρατώντας ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο, η σημειώνοντας σε ένα σημειωματάριο, βοηθάμε τον εαυτό μας να δει μέσα από μια άλλη σκοπιά τα γεγονότα της ημέρας που πέρασε, και εκτός αυτού, να καταλαγιάσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις που τυχόν προκλήθηκαν. Για παράδειγμα, καταγράφοντας έναν τσακωμό τον οποίο είχαμε με έναν σύντροφο, ή με την μητέρα μας ή με το παιδί μας, θα βοηθηθούμε εμείς οι ίδιοι, βλέποντας πιο αντικειμενικά τη δίκη μας συμπεριφορά και τις δικές τους αντίστοιχες αντιδράσεις. Έτσι θα ζυγίσουμε καλύτερα τα πράγματα, πιθανόν θα εξισορροπήσουμε τις αντιθέσεις μας με αυτά τα άτομα, και θα πάμε παρακάτω. Αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, αρκεί να το επιχειρήσετε από μόνοι σας, έστω μια φορά για να διαπιστώσετε το ποσό θετική επίδραση μπορεί να έχει στον ψυχισμό σας, ποσό γρήγορα και αποτελεσματικά θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει ή να ξεθολώσει το μπέρδεμα του μυαλού σας και τέλος ποσό ανακουφισμένοι θα νιώσετε.

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθούμε καθημερινά να διώχνουμε από το κεφάλι μας τις αρνητικές σκέψεις ή καταστάσεις, τις περισσότερες φορές δεν το καταφέρνουμε. Αντιθέτως όμως, αν προσπαθήσουμε να τις καταγράψουμε ίσως διαπιστώσουμε πως ένα μεγάλο βάρος φεύγει από πάνω μας και έτσι είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα συναισθήματα που μας προκάλεσε ή συνεχίζει να μας προκαλεί το πρόβλημα μας.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος σε 5 τσουβάλια!

Εύβοια: Δείτε τι βρέθηκε πάνω στο τραπέζι τους την ώρα του καφέ στο Αλιβέρι!

Τιμολόγια ρεύματος με χρώμα: Ποιο πρόγραμμα ΔΕΗ να επιλέξω για το κοινωνικό τιμολόγιο;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα