Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το μεταφορικό ισοδύναμο;

Ακόμα περιμένουν τα χρήματα για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Σαν αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι των νησιών διαμαρτύρονται. Δείτε ποια είναι τα τελευταία νέα για τις πληρωμές που θα γίνουν μέσα στο 2022.

Το Μεταφορικό ισοδύναμο έχει να κάνει με το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με μέσα θαλάσσιας μεταφοράς και το εξισώνει με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μεταφοράς.

Οι δικαιούχοι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μπορούν να κάνουν χρήση του ΜΑΝ (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη) κατά την έκδοση των εισιτηρίων τους, για να χρηματοδοτηθούν με τη διαφορά του κόστους μεταφοράς (ΑΝΗΚΟ).

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά μπορούν να εγγραφούν στη δράση και να υποβάλουν αιτήματα για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των εμπορευμάτων τους από και προς τα νησιά.

Η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών για εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, μέχρι μέσα Ιανουαρίου 2022 θα έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για τους ιδιώτες για το έτος 2021 και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις για το 2020.

Διαβάστε ακόμα