Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 18:28
26.3.2019 | 18:28
Αλλάζουν τα πάντα στην τιμή με νέες χρεώσεις!
Η τιμή αλλάζει δραματικά καθώς το σχέδιο προβλέπει ότι τα εισιτήρια θα έχουν αναλογική χρέωση με βάση την απόσταση που διανύει ο επιβάτης. Το καινούργιο σύστημα τιμολόγησης θα φέρει πολύ μικρότερες χρεώσεις για όσους διανύουν μικρές αποστάσεις. Για παράδειγμα σήμερα κάποιος που διανύει με το μετρό δέκα σταθμούς πληρώνει το ίδιο κόμιστρο με εκείνον που διανύει την απόσταση Σύνταγμα – Ομόνοια. Αυτό θα αλλάξει η χρέωση στο εισιτήριο δεν θα είναι η ίδια. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η απόσταση που θα διανύει κανείς τόσο μεγαλύτερο αναμένεται να είναι και το κόμιστρο.
Εύβοια: τελευταίες ειδήσεις
 • 26/3/2019 - 11:01Βόμβα από τον ΣΕΒ: Ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 111€ τον μήνα
     Ξαφνικά ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στον ΣΕΒ και την κυβέρνηση με αφορμή τον κατώτατο μισθό και την ερμηνείας μιάς διάταξης. Ο ΣΕΒ ζητάει να μην περιλαμβάνονται οι 3ετίες, ερμηνεύοντας διάταξη του νόμου που αναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός που αναφέρεται είναι μοναδικό ποσό και ως εκ τούτου θεωρεί πως σε αυτό περιλαμβάνονται και όποια επιδόματα. Το υπουργείο Εργασίας απαντά ότι οι τριετίες που ισχύουν με βάση τον νόμο θα εφαρμοστούν κανονικά. newsit.gr
 • 26/3/2019 - 10:42Τελειώνει η διορία για την υποβολή της αίτησης Α21
     Διορία μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, για να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, έχουν όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν το επίδομα παιδιού 2019.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στις 12 το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού.  Ο ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019.  Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή, για νέες αιτήσεις, έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2019.  Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, για όσους η αίτηση Α21 έχει εγκριθεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά -ούτε μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης- καθώς έχει ισχύ ενός έτους.  Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) αναμένεται να καταβληθεί από μέρα σε μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.  Ο υπολογισμός του ποσού της δόσης του α’ διμήνου για το επίδομα παιδιού θα γίνει βάσει του οικογενειακού εισοδήματος που είχε δηλωθεί το 2017 (φορολογική δήλωση 2018) και βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21. 
 • 26/3/2019 - 10:04Πραγματοποίηση εκδήλωσης του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Χαλκίδας»
     Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας ολοκληρώνει φέτος την δεύτερη χρονιά λειτουργίας του με πλούσιες δραστηριότητες! Μαθητές έμαθαν πως αξιοποιούνται σήμερα, στο σύστημα που ζούμε τον καπιταλισμό, τα νέα συστήματα ρομποτικής τεχνολογίας, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τα νέα πληροφοριακά συστήματα στην παραγωγή. Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Βούλγαρης Σωτήρης, ο οποίος μας φιλοξένησε στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και ηλεπικοινωνιών, έκανε εισαγωγή για το τι είναι το ρομπότ, από τι αποτελείται και που αξιοποιείται σήμερα ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε εργασίες των  μαθητών του ΕΠΑΛ με αυτοματοποιημένα συστήματα. Ο καθηγητής του Λαϊκού Φροντιστηρίου Μίχας Γιάννης πραγματοποίησε πείραμα μαζί με τους μαθητές. Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Συζητήσαμε πως η εκπαιδευτική ρομποτική πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους, με κατάλληλες υποδομές και σύγχρονα εργαστήρια μαζί με μόνιμο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα σχολεία να μην ψάχνουν χορηγούς εταιρείες ή οι γονείς και οι καθηγητές να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά της εργατικής τάξης. Στη συνέχεια, μαζί με την καθηγήτρια του Λαϊκού Φροντιστηρίου Ξύδη Κατερίνα, έκανε συζήτηση με τους μαθητές γύρω από το ότι ο άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τα αυτοματοποιημένα συστήματα προς όφελος του έτσι ώστε να κάνουν εργασίες που είναι επικίνδυνες, επίπονες ή ακόμα και μη δημιουργικές για τον άνθρωπο. Ο εργάτης, ο επιστήμονας που σχεδιάζει, κατασκευάζει και λειτουργεί όλη αυτή την τεράστια παραγωγική μηχανή και θα μπορούσε η κοινωνία  να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας, ώστε να απελευθερωθεί ελεύθερος χρόνος και να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες για όλους τους ανθρώπους και όχι να είναι προνόμιο και κέρδη μονάχα για λίγους και εκλεκτούς. Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας, συνεχίζει την προσπάθεια, μέσα από μαθήματα και πολύμορφες δραστηριότητες, για την μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, εκπληρώνοντας το καθήκον που του ανέθεσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία που το ίδρυσαν.
 • 26/3/2019 - 09:37Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας
     Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την πράσινη σημαία του Αγώνα της Χαλκίδας, όπου δίνουν ραντεβού αθλητές και φίλοι του Motocross από όλη την Ελλάδα, με τους πρώτους να αναμένεται να δώσουν πλούσιο θέαμα και σκληρές μάχες. Στην ιστοσελίδα amlex.gr μπορείτε να βρείτε τρόπους πρόσβασης στην πίστα, ωράριο του αγώνα, ειδικό κανονισμό καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Να σημειώσουμε ότι η πρόσβαση στην πίστα, λόγω της νεοσχηματισθείσης λίμνης του Δοκού πρέπει να γίνει από Χαλκίδα προς Ν. Αρτάκη, δεξιά προς Νέο Κοιμητήριο, αριστερά προς Πίστα Motocross.  Μέχρι στιγμής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, στην κατηγορία ΜΧ1 στην πρώτη τριάδα βλέπουμε τους Γ. Τουρατζίδη (ΜΟΒΕ - #100 - 97 βαθμοί), Π. Κουζή (ΦΙΑΜ - #338 - 87 βαθμοί) και Ν. Λυρίου (Ίκαρος Ρόδου - #161 - 71 βαθμοί). Στην κατηγορία ΜΧ2 η προσωρινή κατάταξη έχει σαν πρώτη τριάδα τους Α. Γεωργαντά (ΜΑΟΚ - #21 - 88 βαθμοί), Φ. Ζούνη (Ίκαρος Ρόδου - #37 - 80 βαθμοί) και Α. Σάγμαλη (ΛΕΜΟΘΕ - #197 - 78 βαθμοί) ενώ ακολουθούν ο 16χρονος Χαλκιδαίος αθλητής Α. Ανδρέου (ΑΣΜΜ  - #101 - 76 βαθμοί) και ο Δ. Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ - #200 - 71 βαθμοί). Στην έκτη θέση βρίσκεται προσωρινά και ο αθλητής του σωματείου μας Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧ ΑΣ - #22 - 65 βαθμοί).  Στο φετινό πρωτάθλημα οι νεώτεροι αθλητές (ηλικίες 8 έως 12) είναι οχτώ και συγκεκριμένα οι Σ. Φωτάκης (ΑΡΗΣ - #94 - 100 βαθμοί), Κ. Μερκούρης (ΟΜΔΑΑ - #111 - 84 βαθμοί) βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις της κατηγορίας ΜΧ65 ενώ τρίτη θέση έχει ο αθλητής του σωματείου μας Ε. Παπαδάκης (ΑΜΛΕΧ ΑΣ - #177 - 76 βαθμοί), τον οποίο βλέπετε, να δίνει την καλύτερη προσπάθειά του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στην αφίσα του αγώνα μας. Στην συνέχεια έχουμε ακόμα 12 νέους αθλητές (ηλικίες 11 έως 15) και στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας ΜΧ85 βρίσκονται οι Κ. Παυλόπουλος (ΛΕΜΟΚΑ - #84 - 95 βαθμοί), Ν. Κανελλόπουλος (ΑΟΛΜΟ - #19 - 86 βαθμοί) και Ν. Κοσιάβελος (#93 - 85 βαθμοί).  Κλείνοντας την προσωρινή κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος στην κατηγορία OPEN οι Β. Πακαταρίδης (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - #72 - 100 βαθμοί), Α. Λιάκος (ΣΜΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ - #107 - 86 βαθμοί) και Σ. Δημολιάνης (ΑΟΛΜΟ - #5 - 82 βαθμοί) και Senior οι Σ. Μητρόπουλος (ΔΙΑΘΛΗΣΗ - #111 - 94 βαθμοί), ο αθλητής μας Τ. Καζάνης (ΑΜΛΕΧ ΑΣ - #64 - 78 βαθμοί) και Π. Κουζής (ΟΔΜΑΑ - #62 - 70 βαθμοί).
 • 26/3/2019 - 09:29Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου για επέτειο 25ης Μαρτίου
     Δήλωση του τέως Υπουργού και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, κατά την παρουσία του στο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.  Ο ίδιος αναφέρει:   «Ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της εποχής. Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο η στιγμή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους αλλά και ένας άσβεστος φάρος των λαών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου με τις αξίες και τα ιδανικά του διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην Ευρώπη το σκοτάδι του εθνικισμού και του ρατσισμού κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, λαϊκή κυριαρχία είναι αδιάλειπτος και πάντοτε επίκαιρος.»
 • 26/3/2019 - 08:47Συντάξεις: Ποιοι βγαίνουν μέσα στο 2019
     Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία, παίρνουν ή και κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης μέσα στο 2019 με ειδικές και γενικές προϋποθέσεις που ισχύουν για 45 κατηγορίες δικαιούχων σύνταξης. Πρόκειται για άνδρες, γυναίκες, μητέρες με ανήλικο, ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ – τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ. Η έξοδος στην σύνταξη γίνεται είτε με την κατοχύρωση του ορίου ηλικίας που ισχύει για φέτος είτε με την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας μέσα στο 2019 ή ακόμα και σε προηγούμενα έτη. Κατοχύρωση του ορίου ηλικίας σημαίνει ότι «έχουν κλειδώσει» το όριο ηλικίας και μόλις το συμπληρώσουν κάνουν αίτηση για σύνταξη. Η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας σημαίνει ότι είχαν κλειδώσει το όριο συνταξιοδότησης μετά τις 19/08/2015 και το συμπληρώνουν φέτος οπότε και βγαίνουν άμεσα στην σύνταξη. Οι ασφαλισμένοι με ένσημα μέχρι 31/12/1992 έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς καθώς τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότησή τους καθορίζονται ως επί το πλείστον με βάση τον συνολικό χρόνο εργασίας που είχαν ή μπορούν να αναγνωρίσουν έως και τις 31/12/2012. Στις κατηγορίες αυτές τα όρια μέσα στο 2019 ξεκινούν από 59,5 ετών σε ταμεία μισθωτών (όπως Δημόσιο) με 35 ή 37 έτη, ενώ στα ταμεία Ελευθέρων Επαγγελματιών το όριο ηλικίας για σύνταξη το 2019 είναι 61 ετών και 3 μήνες με 37 έτη εκ των οποίων τα 35 ως το 2012 είτε με ένσημα είτε με εξαγορά έως 5 έτη. newsit.gr
 • 25/3/2019 - 22:37Καιρός: Προσοχή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου
     Πάντα έγκαιρα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για μια ακόμη κακοκαιρία που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας, αναλύοντας όλα τα δεδομένα και παρουσιάζοντας σε ειδικούς χάρτες τις περιοχές που θα χτυπηθούν. Αναλυτικά όσα έγραψε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ: «Φίλες και φίλοι Σταδιακή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός απο την Τρίτη με λίγα και τοπικά όμως φαινόμενα κυρίως στα ορεινά το μεσημερι και το απόγευμα. Την Τετάρτη απο τα δυτικά προβλέπεται επιδείνωση του καιρού που την Πέμπτη θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός απο τη βόρεια Ελλάδα όπου δυστυχώς οι βροχές θα είναι λιγες και τοπικού χαρακτήρα ! Προσοχή στους πολύ ενισχυμένους βοριάδες την Πέμπτη οι οποίοι και θα ρίξουν τη θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλαδα ενώ στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως πανω απο τα 700-800 περίπου μέτρα! Κάντε σας παρακαλώ κλικ στους χάρτες για μεγέθυνση και ρίξτε μια ματιά στην επεξήγηση πάνω στον τίτλο για τις λεπτομέρειες!». πηγή: dokari.gr
 • 25/3/2019 - 18:45Γαστρεντερίτιδα: Ποια είναι τα συμπτώματα;
     Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό πόνο, εμετό, πονοκέφαλο, πυρετό και ρίγη. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία. Το πιο κοινό πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα είναι η αφυδάτωση. Αυτό θα συμβεί αν δεν πίνετε αρκετά υγρά για να αντικαταστήσετε αυτά που χάνετε μέσω εμετού και διάρροιας. Η αφυδάτωση είναι πιο συχνή σε βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • 25/3/2019 - 17:49Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες
     Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο.  Η σύνδεση του Δήμου με τις Κυκλάδες αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, δήλωσε ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος. Συναντήσεις έγιναν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στον Πειραιά, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής αλλά και με πλοιοκτήτες, σε ένα πολύ θετικό κλίμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες.  
Ρεπορτάζ με Βίντεο
Όλες οι ειδήσεις
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στη βόλτα μου βρίσκω κάτι μαγαζάκια που τα θυμάμαι εδώ και δεκαετίες «έτσι ακριβώς» και όταν μπαίνω μέσα υπάρχει αυτή η καθησυχαστική αίσθηση ότι όλα είναι καλά σ' αυτό τον κόσμο.    Είναι τα δικά μας μυστικά περάσματα στην παιδική ηλικία.    Η περιοχή της Κύμης έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Τα μαγαζιά αυτά που αντιστάθηκαν, δεν έκλεισαν και κράτησαν τον αρχικό χαρακτήρα τους είναι σαν φωτεινοί σηματοδότες και μια γλυκιά επιστροφή σε μέρες που κοιμόμασταν σχεδόν με τα κλειδιά έξω από την πόρτα.    Εκεί βρήκαμε τον Γυναικείο συνεταιρισμό της Κύμης. Διατηρούν την παράδοση για 30 χρόνια γυναίκες του γυναικείου συνεταιρισμού στην Κύμη. Μεράκι τους η εκτροφή του μεταξοσκώληκα που αργότερα τους δίνει το κουκούλι και με αυτό δημιουργούν διάφορα κάδρα. Τρεις φορές τον χρόνο κάνουν την εκτροφή του μεταξοσκώληκα...  Συνήθως κάθε φορά εκτρέφουν πάνω από 100.000 μεταξοσκώληκες. Και βέβαια τους ταίζουν με μουρόφυλλα τρεις φορές την ημέρα.  Γλυκά για τον γάμο Όλα του γάμου δύσκολα λένε και δεν έχουν και άδικο. Υπάρχουν πολλά για να οργανώσεις και έθιμα για να τηρήσεις. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα παραδοσιακά γλυκά που κάνουν και είτε μοιράζουν στην εκκλησία, είτε τα έχουν σπίτι. Γάμος και βάφτιση μαζί ή χωριστά; Αυτά τα γλυκάκια θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους που θα τα απολαύσουν ώς κέρασμα στην εκκλησία και με την ίδια επιτυχία θα στολίσουν τον μπουφέ της δεξίωσης.   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γυναικείος συνεταιρισμός αναλαμβάνει την παρασκευή αμυγδαλωτών σε πολύ προσιτές τιμές. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 22220 23352 (υπ' όψιν κυρίας Μαρίας).   
Σήμερα το βράδυ στις 21:45, η Εθνική μας ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2020. Τον μόνο δρόμο πλέον για τη διοργάνωση, ύστερα από την αποτυχία στο Nations League. Θα αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν, ίσως την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, στην έδρα τους Rheinpark Stadion στο Βαντούζ. Οι αναγκαιότητα για τους τρεις βαθμούς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι δεδομένη, καθώς η Εθνική μας θα πρέπει να πάρει το απόλυτο από αυτούς τους αγώνες, με τις αδύναμες του ομίλου, αν θέλει να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στη τελική φάση. Οι νόμιμες στοιχηματικές που βρίσκετε στο Legalbet.gr, αναμενόμενα αποδίδουν το ρόλο του ισχυρού φαβορί στην Ελλάδα για σήμερα. Και παρ’ όλες τις ελλείψεις που έχει να αντιμετωπίσει, το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη σωστά θεωρείται ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας, αρκεί να μπορέσει η ομάδα να βρει ξανά τον εαυτό της και να κάνει μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω τις πρόσφατες αποτυχίες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο κατάλληλος προπονητής για μια τέτοια διαδικασία. Έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να συσπειρώνει τους παίκτες μίας ομάδας, και αυτό είναι από τα κύρια ζητούμενα για την Εθνική. Να βρει την ομοιογένεια εντός και εκτός γηπέδου που τόσο της έλειψε επί Nations League για παράδειγμα. Σε αυτό στοχεύουν και οι επιλογές των Μπασινά και Γιαννακόπουλου σε ρόλο βοηθών του, δύο ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά την Εθνική ομάδα και που ήταν μέλη της μεγαλύτερης επιτυχίας της. Μία επιτυχία που οι περισσότεροι από τους σημερινούς διεθνείς θαύμασαν από την τηλεόραση όντας παιδιά τότε και πανηγύρισαν σαν φίλαθλοι. Βέβαια η ομοιογένεια και το καλό κλίμα δεν αρκούν από μόνα τους για να τα καταφέρουμε σε έναν όμιλο με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και τον σημερινό μας αντίπαλο Λιχτενστάιν. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι. Η Εθνική έχει να αντιμετωπίσει και ορισμένες απουσίες βασικών στελεχών της όπως του Μανωλά και πολύ πιθανόν και του Παπασταθόπουλου αλλά και των Τοροσίδη, Πέλκα, Μάνταλου και Σταφυλίδη. Οι κλήσεις λοιπόν έγιναν και με αυτές τις απουσίες υπ’ όψη και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έγιναν με προσοχή και μελέτη από τον προπονητή και τους βοηθούς του. Σήμερα, αναγκαστικά θα αγωνιστούν με ένα αμυντικό δίδυμο το οποίο δεν έχει ξαναπαίξει μαζί, ενώ θα χρειαστούν και άλλες αλχημείες ώστε να παρουσιαστεί η Εθνική ανταγωνιστική αλλά και να χτίσει την ομάδα που θα αγωνιστεί στο πολύ σημαντικό επόμενο παιχνίδι με τη Βοσνία στη Ζένιτσα. Εκεί είναι άλλωστε που ίσως κριθεί κατά πολύ το σύνολο της προκριματικής φάσης. Δεν θα πρέπει βέβαια να προτρέχουμε και να ξεχνάμε το σημερινό ματς. Εξάλλου, εκτός της αναγκαιότητας για την κατάκτηση των τριών βαθμών, το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν αποτελεί και την εκκίνηση αυτής της νέας εποχής για την Εθνική. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Euro, οι παίκτες και οι προπονητές έχουν και έναν άλλο στόχο εκτός της πρόκρισης. Αυτός είναι η επιστροφή της ομάδας στη συνείδηση του κόσμου, στόχος πολύ δύσκολος αν αναλογιστεί κανείς ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Εθνική πάσχει τόσο σε αυτόν τον τομέα που έχει φτάσει σε σημείο να μην είναι ευπρόσδεκτη σε πολλά γήπεδα ανά την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε λοιπόν ο Άγγελος Αναστασιάδης να τα καταφέρει και πάλι, όμως έχει κάνει και άλλες φορές όταν βρέθηκε σε δύσκολες καταστάσεις, αγωνιστικές και μη.  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]