Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πότε ανοίγει το fuel pass 2: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Έρχεται το επίδομα fuel pass 2 για να μειώσει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Θα το ονομάσει fuel pass 2 και ακούγεται ότι θα αφορά και καταναλωτές για diesel στην αντλία. Το νέο επίδομα βενζίνης αναμένεται να “κλειδώσει” τις επόμενες ημέρες και να ξεκινήσει τέλος Ιουλίου.

Θα δούμε τα επικρατέστερα σενάρια που δεν θα ξεκινήσουν πριν τα μέσα του καλοκαιριού.

Ένα νέο επίδομα έρχεται για την βενζίνη με αυτό που έδωσε πριν λίγο καιρό, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Μιλάμε για το fuel pass.

Ανακεφαλαιώνοντας, θα υπάρξει και άλλο επίδομα για τα καύσιμα που θα είναι εντελώς διαφορετικό. Κι αυτό γιατί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζουν τον δημοσιονομικό χώρο που αναμένεται να προκύψει από πηγές εσόδων.

Αφού οι εισπράξεις στα κρατικά ταμεία συνεχίζεται ικανοποιητικά, έρχεται το νέο επίδομα για τα καύσιμα.

Επίδομα βενζίνης: Κλείνει το Fuel Pass, και έρχεται νέα επιδότηση
Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να δοθεί νέο Fuel Pass για την αγορά καυσίμων που πιθανόν να έχει μεγαλύτερη επιδότηση από την προηγούμενη.

Ήδη αυτό συμβαίνει και για το diesel κίνησης όπου στην αντλία υπάρχει επιδότηση 15 λεπτά ανά λίτρο.

Τα σενάρια αρχικά ήταν δύο. Το πρώτο (που τελικά δεν υλοποιήθηκε) ήταν να δούμε μείωση κατευθείαν στην αντλία. Τελικά ήρθε το fuel pass 2.

Από την αρχή, επικρατέστερο ήταν το δεύτερο σενάριο. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Σε ηπειρωτική περιοχή θα πάρουν 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα. Σε νησιωτική (και την Κρήτη) θα πάρουν 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα. Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή, 45 ευρώ χωρίς κάρτα, 60 με κάρτα. Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή 55 ευρώ χωρίς κάρτα, 70 με κάρτα.

Άνθρωποι του αυτοκινήτου τονίζουν ότι μπορούμε να κάνουμε οικονομία στην βενζίνη αρκεί να χειριζόμαστε σωστά το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να επιταχύνεις και να φρενάρεις απότομα. Προτίμησε να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία τόσο στην επιτάχυνση όσο και στο φρενάρισμα. Με τις απότομες κινήσεις ξοδεύεις κινητική ενέργεια η οποία είναι ο δωρεάν σύμμαχος σου στη μετακίνηση.

Άλλο ένα tip για οικονομία στην βενζίνη είναι να τσεκάρεις συχνά τις πιέσεις των ελαστικών. Τα ξεφούσκωτα λάστιχα έχουν μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης, άρα καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα.

Τέλος, χρησιμοποίησε σωστά τον κλιματισμό. Ο κλιματισμός καταναλώνει αρκετή βενζίνη όταν κάνεις υπερβολές και έχεις χαμηλή θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε ακόμα