Αργία
Αργία

17 Νοεμβρίου 2024: Είναι ημέρα αργίας;

Πολυτεχνείο: Για ποιους είναι αργία η 17η Νοεμβρίου

Η 17η Νοεμβρίου 2024 πέφτει Κυριακή.

Είναι αργία η 17 Νοέμβρη 2024 για σχολεία και δημόσιο; Επηρεάζεται ο ιδιωτικός τομέας ή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Το ερώτημα πολλών είναι αν η 17 Νοεμβρίου είναι αργία για όλους. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Έρχεται η 17 Νοέμβρη 2024 και πέφτει Κυριακή, και το ερώτημα που υπάρχει είναι, για ποιους είναι αργία.

Η 17η Νοεμβρίου επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί αργία μόνο στους χώρους της παιδείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια εκπαίδευση).

Όπως προκύπτει από τη νομοθεσία της χώρας, η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αργία αποκλειστικά για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Έτσι η 17 Νοεμβρίου είναι αργία για Α.Ε.Ι, Ανώτερες Σχολές, τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, ενώ στα σχολεία πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Με λίγα λόγια η 17 Νοεμβρίου είναι αργία για τα σχολεία.

Πάντως πολλά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τροποποιώντας το πρόγραμμα τους και κάνοντας εορταστική εκδήλωση τις δύο πρώτες ώρες.

17 Νοέμβρη: Είναι αργία για το δημόσιο;

Η 17 Νοεμβρίου δεν είναι αργία για το δημόσιο αλλά μόνο για την εκπαίδευση.

Έτσι εκείνη η μέρα γιορτάζεται με τις δέουσες τιμές.

Σε περίπτωση που η 17η Νοέμβρη πέφτει ημέρα Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη δηλαδή την Παρασκευή.

Οι αργίες κάνουν καλό στην υγεία

Πολλοί είναι τόσο πολυάσχολοι, ώστε θεωρούν την ξεκούραση ως αδυναμία και απώλεια πολύτιμου χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί βιολογική ανάγκη και τη χρειάζονται.

Ένας από τους καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν σώμα και μυαλό είναι ένας υπνάκος των 15-30 λεπτών, μία φορά την ημέρα. Ένας υπνάκος επί 30 λεπτά τη φορά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ένας υπνάκος των 26 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σε ορισμένες δουλειές κατά 38%.

Εξίσου αποδοτικό είναι να αφιερώνετε λίγα λεπτά την ημέρα, καθισμένοι ή ξαπλωμένοι, με κλειστά τα μάτια, αναπνέοντας βαθιά, δίχως να κάνετε ούτε να σκέφτεστε τίποτα, είτε αποκοιμηθείτε είτε όχι. Και αυτό μπορείτε να το κάνετε σε μέρες αργίας αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.