ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοτήσεις 2022: Πότε αρχίζει η πληρωμή;

οπεκεπε νεα, οπεκεπε ανακοινωσεισ, οπεκεπε επιδοτησεισ, οπεκεπε εισοδοσ, πληρωμεσ οπεκεπε τελευταια νεα,
Αγροτικές επιδοτήσεις 2022: Τι αλλάζει;

Πότε θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες;

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύστημα έκλεισε για λίγο λόγω της αναγκαιότητας διακοπής εισαγωγής νέων στοιχείων για τις προγραμματισμένες εργασίες της προκαταβολής.

Η πληρωμή των δικαιούχων, θα γίνει όπως και πέρσι

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις αγροτών 2022, πριν τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2022. Μία βασική αγροτική επιδότηση που πραγματικά βοηθά τον κλάδο.

Όσον αφορά τις ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοτήσεις, θα είναι φέτος η τελευταία χρονιά πληρωμής των ενισχύσεων με βάση την τρέχουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Αγροτικές επιδοτήσεις 2022: Τι αλλάζει;

Από την επόμενη περίοδο, έρχεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική όπου θα στηρίξει δενδρώδεις καλλιέργειες.

Πότε θα δοθούν αγροτικές επιδοτήσεις 2022;

Και φέτος οι πληρωμές της προκαταβολής αναμένεται να γίνουν πριν τις 20 Οκτωβρίου 2022.

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021 καταβλήθηκαν πέρυσι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με το ποσοστό του 70%, που αντιπροσωπεύει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Όπως ισχύει κάθε χρόνο, το υπόλοιπο ποσοστό της βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποια τα τελευταία νέα

Για τα δεσμευμένα αγροτεμάχια θα εξακολουθούν να δύναται να πραγματοποιηθούν αλλαγές, αν απαιτηθεί θα σταλούν εκ νέου ειδοποιήσεις και πιθανά θα ζητηθούν επιπρόσθετα στοιχεία προκειμένου να εξαχθεί το ορθότερο για το συμφέρον του γεωργού πόρισμα.

Όσες αλλαγές δεν ληφθούν υπόψιν κατά την προκαταβολή αλλά και όσες πραγματοποιηθούν εκ των υστέρων, θα ληφθούν υπόψη στην προγραμματισμένη εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Ο σχεδιασμός είναι να γίνει η πληρωμή πριν τις 20 Οκτωβρίου.