Παγκόσμια ημέρα γέλιου 2023: Πότε είναι;

παγκόσμια ημερα γελιου 2023

Η παγκόσμια ημέρα γέλιου είναι ξενόφερτη γιορτή. Δεν έχει καμμία σχέση με την χώρα μας και μας έρχεται από το εξωτερικό.

Ένα απλό χαμόγελο ακόμα μπορεί να φτιάξει τη διάθεση και να κάνει την ατμόσφαιρα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον πιο ζεστή και φιλική.

Η παγκόσμια ημέρα γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία ενός επιστήμονα, που πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου.

Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και έκφραση της ευτυχίας που μπορεί να έρθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής, λένε οι επιστήμονες.

Η παγκόσμια ημέρα γέλιου έχει εξαπλώθεί στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες.

Το γέλιο δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά και απελευθερώνει ορμόνες που μειώνουν τα επίπεδα του στρες, ενώ συμβάλλει στο να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντάς το να αποδίδει στο ζενίθ.

Επειδή εμείς εδώ στο newse, θέλουμε να σας κάνουμε να χαμογελάτε, επιλέξαμε βίντεο που θα δείτε και θα σας φτιάξουν την διάθεση.

Κάτι άλλο που δεν ξέρετε είναι ότι κάνει πολύ καλό στην καρδιά μας.

Όσοι δεν ασκούνται συχνά κάνοντας γυμναστική και μένουν στο γραφείο, το γέλιο κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα.

Άλλωστε η καρδιά είναι μυς και χρειάζεται συχνά εξάσκηση και ενδυνάμωση.

Η παγκόσμια ημέρα γέλιου γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου. Το 2023 γιορτάζεται στις 6 Μάη ημέρα Κυριακή.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα