Παιδικές κατασκηνώσεις 2023: Αυτά είναι τα αποτελέσματα

παιδικεσ κατασκηνωσεισ 2023, αποτελεσματα

Βγήκαν τα αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) 2023.

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13 Ιουνίου τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) 2023. Τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων του «Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις σε ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Πότε ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις;

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 22.05.2023, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ).

Η πλατφόρμα άνοιξε σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 27.05.2023 και ώρα 23:59 όπου παρέμεινε ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ.

Πέρσι, ο ΟΑΕΔ είχε ξεκινήσει νωρίτερα με καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις στις 8 του Μάη 2022.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ;

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και αποκλειομένων και το Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιούχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 10:00 μέχρι το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed

Πότε είναι οι αιτήσεις ΕΦΚΑ για παιδικές κατασκηνώσεις 2023;

Σε λειτουργία ήταν από την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023.

Μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα, τα έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 έως 16 ετών, συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι οι αιτήσεις συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ υποβλήθηκαν από τις 2 Ιουνίου 2022 έως και 9 Ιουνίου 2022 για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης και της 6ης περιόδου (1-10 Σεπτεμβρίου), η οποία αφορούσε σε παιδιά με Αναπηρία.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην επιχείρηση είναι 15 ημέρες.

Πως κάνετε αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ

Θα πρέπει να ξέρετε ότι δικαιούχοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ, είναι τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον Φορέα.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να κάνετε αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος. Αν επιλεγεί το παιδί σας μετά την αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ, θα ειδοποιηθείτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει, για να εκτυπώσετε την κάρτα κατασκηνωτή.

Πως κάνετε αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ;

Οι παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ ανήκουν σε ένα πρόγραμμα επιδότησης δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις που έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ.

Τα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν σε παιδική κατασκήνωση που επιλέγουν ελεύθερα από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο της κατασκήνωσης.

Οι δικαιούχοι γονείς και οι πάροχοι παιδικών κατασκηνώσεων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση.

Για τις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), θα υποβάλλετε αίτηση για να συμμετέχετε σε προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ

Θα χρειαστείτε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet είτε τους κωδικούς ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ

Για ποιες κατασκηνώσεις δεν γίνονται άλλες αιτήσεις;

Τελείωσε η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για το παραθερισμό των παιδιών στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας, σε κατασκηνώσεις το 2023.

Το ενδιαφερόμενο στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας έπρεπε να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.haf.gr στο πεδίο «Διαδικτυακές Υπηρεσίες», έως και τις 5 Μαΐου.

Το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων έπρεπε να υποβάλουν την αίτηση σε έντυπη μορφή, στη μονάδα-υπηρεσία τους, έως και τις 3 Μαΐου.