Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Πότε είναι;

Θα μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά η πανσέληνος του Αυγούστου που θα φτάσει στην κορύφωσή της τα μεσάνυχτα στον ουρανό

Και ο Αύγουστος έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο.

Στις 12 Αυγούστου έρχεται η πανσέληνος Αυγούστου 2022 . Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Θεωρείται από πολλούς η λαμπρότερη και μεγαλύτερη του έτους
Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι. Θεωρείται από πολλούς η λαμπρότερη και μεγαλύτερη του έτους

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.