Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πανσέληνος Ιουνίου 2022: Πότε έχει;

Θα μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά η πανσέληνος του Ιουνίου που θα φτάσει στην κορύφωσή της τα μεσάνυχτα στον ουρανό.

Και ο Ιούνιος έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο. Μια ολική έκλειψη της Σελήνης θα σημειωθεί την Κυριακή 15 Μαϊού, γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι».

Στις 14 Ιουνίου έρχεται η πανσέληνος Ιουνίου 2022 . Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Στα παλαιότερα χρόνια, η Πανσέληνος του Απριλίου συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών και συγκεκριμένα ενός αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής.
Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

Πότε πέφτει η πανσέληνος της φράουλας;

H γεμάτη Σελήνη του Ιουνίου έρχεται με το δικό της στυλ. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή παράδοση, έχει το όνομα Πανσέληνος των Ρόδων ή Πανσέληνος της Φράουλας, καθότι συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδής της.

Το φεγγάρι θα πάρει την ολοκληρωμένη όψη του τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα