Πότε κάνετε το Πόθεν Έσχες 2023;

ποθεν εσχεσ 2023

Κάθε χρόνο είναι υποχρεωτικές οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες και οι υπόχρεοι πρέπει να τις υποβάλλουν.

Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες – Δείτε πότε θα πρέπει να υποβάλλετε την δήλωση σας αν είστε υπόχρεος για να μην έχετε κάποιο πρόστιμο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες. Η ανακοίνωση γίνεται στην πλατφόρμα, pothen.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των φορολογικών δηλώσεων, θα αναρτηθεί ανακοίνωση με πληροφορίες για το πότε, μπορείτε να κάνουν οι υπόχρεοι τις δηλώσεις τους.

Μέχρι πότε η προθεσμία υποβολής του πόθεν Έσχες 2023;

Στο pothen.gr θα δηλώσετε την ετήσια Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) 2023, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα σας του φορολογικού έτους 2022, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή σας κατά την 31-12-2022.

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, δηλαδή από 1-09-2023 έως και 31-12-2023.

Σε περίπτωση που δοθεί και άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2023, τότε θα πάει “πίσω” και το άνοιγμα της πλατφόρμας του πόθεν έσχες.

Ποια είναι τα πρόστιμα για το Πόθεν Έσχες;

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόστιμα για το πόθεν έσχες επιβάλλονται στις εξής περιπτώσεις:

-Σε όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση
-Σε όσους υποβάλλουν ανακριβή δήλωση
-Σε όσους δεν υποβάλλουν καθόλου δήλωση

Τι γίνεται μετά την λήξη της προθεσμίας;

Μετά την λήξη προθεσμίας του πόθεν Έσχες 2023, σε περίπτωση καθυστέρησης υποβολής ως και 30 ημέρες από την παρέλευση της προθεσμίας η δήλωση γίνεται δεκτή από το σύστημα μόνο μετά από πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου 200 ευρώ.

Μετά την πάροδο των 30 ημερών η υποβολή επιτρέπεται ύστερα από πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου 800 ευρώ.

Επίσης, υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο 60 ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής (αποκλειστική προθεσμία τριών μηνών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πότε λήγουν οι επιταγές για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" και ποιοι χάνουν την επιδότηση;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα