Πότε γιορτάζει ο Αργύρης και η Αργυρώ

Σήμερα λέμε χρόνια πολλά στον Αργύρη και στην Αργυρώ.

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 γιορτάζουν και τιμώνται οι άγιοι Ανάργυροι. Τα δύο αδέρφια που κατάφεραν να διαδώσουν τον Χριστιανισμό.

Πρόκειται για τα αδέρφια Κοσμά και Δαμιανό που ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον χριστιανισμό.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα Καρινό και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Αμέσως πήγαν στον αυτοκράτορα ο οποίος προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη και να μην πιστεύουν στον Χριστιανισμό. Εκείνοι όμως δεν τον άκουσαν και κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη θεραπεύοντας τον με τις προσευχές στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ’ αυτό πού συνέβη και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, τους άγιους ζήλεψε ο ίδιος τους ο δάσκαλος. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα