Πότε
Πότε

Πότε μεγαλώνει η μέρα;

Μετά από ποια ημερομηνία μεγαλώνει η μέρα;
Μετά από ποια ημερομηνία μεγαλώνει η μέρα και μικραίνει η νύχτα;

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Τον χειμώνα η ημέρα είναι μικρή και η νύχτα είναι πολύ μεγάλη- Πότε μεγαλώνει η μέρα; Δείτε την ημερομηνία.

Το καταλαβαίνουμε άλλωστε μιας και νυχτώνει νωρίς.

Το θέμα είναι πότε θα μεγαλώσει η ημέρα; Η έναρξη του φθινοπώρου με την φθινοπωρινή ισημερία, ξεκίνησε κατά το διάστημα από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ενώ ολοκληρώνεται με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου όπου αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα.

Μετά από ποια ημερομηνία μεγαλώνει η μέρα;

Μετά από κάποια ημερομηνία οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν σπυρί – σπυρί… Από τις 21 Δεκεμβρίου και έπειτα οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Τότε παρατηρείται η μεγαλύτερη σε διάρκεια σε νύχτα του έτους, ενώ παράλληλα, σηματοδοτείται η έναρξη του χειμώνα. Με άλλα λόγια, το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η επιστημονική εξήγηση για το πότε μεγαλώνει η ημέρα.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο του Βορείου Ημισφαιρίου έρχεται μια φορά τον χρόνο και είναι υπεύθυνο γιατί μεγαλώνει την μέρα. Η μικρότερη μέρα του 2021 είναι η 21η Δεκεμβρίου και αποτελεί την επίσημη έναρξη αυτού που ονομάζεται αστρονομικός χειμώνας.

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έχουμε τις λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός από όλη τη χρονιά. Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει κάθε χρόνο στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου – και από αυτό το σημείο, οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν. Υπάρχει εκτός από το χειμερινό ηλιοστάσιο και το θερινό. Από το θερινό ηλιοστάσιο και έπειτα αρχίζει και μικραίνει η μέρα.

Το θερινό ηλιοστάσιο του Βορείου Ημισφαιρίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους.

Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών. Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.