Πότε στολίζουμε δέντρο για τα Χριστούγεννα;

Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο;
Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο; unsplash

Τα Χριστούγεννα έρχονται και πολλοί ρωτούν ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους.

Πολλοί θα πουν ότι στολίζουμε το δέντρο όποτε μας αρέσει εμάς. Υπάρχουν οικογένειες που συνήθως το στολίζουν του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν και οικογένειες που το στολίζουν από τον Νοέμβριο.

Μπορεί η απάντηση πολλών να είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, η παράδοση, όμως, έχει ημερομηνία για τον στολισμό του δέντρου.

Η παράδοση μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε εάν κάνετε τους υπολογισμούς, είστε έτοιμοι να γεμίσετε Αγιους Βασίληδες το σπίτι.

Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο;

Εάν είστε από εκείνους που αγαπούν τα Χριστούγεννα και λατρεύουν να περνούν ώρες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χάνονται στη μαγεία του, τότε ετοιμαστείτε να στολίσετε. Το να βλέπετε κάθε μέρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας. Ιδίως τα παιδιά, περνούν τέλεια όταν αντικρίζουν τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Μαγικές εικόνες που μένουν στην μνήμη τους και θα τις θυμούνται για μια ζωή.

Υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που περιμένουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να κάνουν το στόλισμα. Έτσι κάθονται και περιμένουν τη γιορτή του Αγίου Νικολάου για να στολίσουν, ωστόσο, η παράδοση επιτρέπει το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Μπορείτε, λοιπόν, να στολίσετε το σπίτι σας γύρω στις 16 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανεβάζει τη διάθεση.

Και κάτι άλλο, να μην σε πάρει από κάτω όταν περάσουν οι γιορτές. Ενυδάτωσε το σώμα σου, άκουσε μουσική, διάβασε αν θέλεις. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, συγχώρεσε τον εαυτό σου και επίτρεψε του το δικαίωμα να ξεκουραστεί. Ορισμένες φορές το σώμα μας μας στέλνει ηχηρά μηνύματα, που δυσκολευόμαστε να ακούσουμε ή τα ακούμε με καθυστέρηση. Και μην πέσεις ψυχολογικά. Έρχονται καλύτερες μέρες. Έρχονται εκπτώσεις τον Γενάρη, τριώδιο και πέταγμα χαρταετού.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έπαθε εγκεφαλικό όταν κατάλαβε τι έπαθε

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα