Σχεδιασμός επαγγελματικού χώρου από το μηδέν – Τι να προσέξετε;

Όταν αντικρίζετε έναν μεγάλο, κενό χώρο γραφείου, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε πώς θα πρέπει να οργανωθεί ο τελικός χώρος εργασίας σας και πού πρέπει να εγκατασταθούν τα έπιπλα γραφείου. Ακολουθώντας μια λογική διαδικασία για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου διάταξης, ωστόσο, η οργάνωση του γραφείου μπορεί να γίνει πολύ εύκολη.

Το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό του γραφείου είναι να προσδιορίσετε τα διάφορα τμήματα της επιχείρησής σας, όπως helpdesk, πωλήσεις, διαχείριση κλπ. Ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τμήματα που ασχολούνται με διαφορετικά θέματα, επομένως η κατανομή των εργαζομένων σε τμήματα είναι απαραίτητη και επωφελής για όλες τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εξετάσετε πόσο χώρο χρειάζεται κάθε τμήμα. Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τον αριθμό των ατόμων σε κάθε τμήμα αλλά και από την ποικιλία των πόρων και του χώρου που συνήθως χρειάζεται ο καθένας. Οι σχεδιαστές, για παράδειγμα, χρειάζονται λίγο περισσότερο χώρο γραφείου από άλλους υπαλλήλους, ενώ οι εργαζόμενοι στη διοίκηση χρειάζονται συνήθως επιπλέον χώρο αρχειοθέτησης. Αυτές οι εκτιμήσεις των εργαζομένων θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τη διάταξη των επίπλων γραφείου.

Η ανάπτυξη ενός πρακτικού σχεδιασμού του χώρου και της απόστασης μεταξύ των γραφείων συνεπάγεται την εξισορρόπηση μεταξύ του χώρου που απαιτείται για κάθε τμήμα του χώρου εργασίας και του πραγματικού χώρου που χρειάζεστε για να εργαστείτε. Συχνά πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για εξοικονόμηση χώρου. Ο συμβιβασμός αποτελεί μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού και είναι απαραίτητος για την επίτευξη ενός σχεδίου που αξιοποιεί στο έπακρο τον χώρο που έχετε. Θυμηθείτε επίσης ότι οι σωστή απόσταση μεταξύ των γραφείων μπορεί  να διευκολύνει το προσωπικό να μετακινείται στον χώρο, χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Με όλα τα ειδικά ζητήματα που έχουν διευθετηθεί, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ολοκληρώσετε τη διάταξη των επίπλων σας. Υπάρχουν μερικοί ακόμη παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε τα έπιπλα γραφείου, όπως υλικά, ύψος και εμφάνιση.

Ένας χώρος εργασίας γεμάτος με βαριά, ογκώδη έπιπλα μπορεί εύκολα να γίνει σκοτεινός και θαμπός. Η προσεκτική εξέταση των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στα έπιπλα σας, ωστόσο, μπορεί να γεμίσει το γραφείο με φως και να αναδείξει τον χώρο με πολύ όμορφο τρόπο. Μοντέρνα έπιπλα γραφείου σε μινιμαλιστικές γραμμές και σε φωτεινά χρώματα θα δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και ένα πολύ ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επαγγελματικό χώρο. Συνιστάται λοιπόν, η χρήση γυάλινων διαχωριστικών γραφείου, όπου είναι δυνατόν, ώστε να επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται στον χώρο και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα https://www.theodoridi.com/ για το παραπάνω άρθρο

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα